Κοσμοπλημμύρα και φέτος στην μεγάλη γιορτή του Συλλόγου «Αγάπη» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Κοσμοπλημμύρα και φέτος στην μεγάλη γιορτή του Συλλόγου «Αγάπη»

Και το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ήταν όλοι εκεί. Πιστοί σε ένα ραντεβού με την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Ο λόγος για τους εκατοντάδες Ρεθεμνιώτες αλλά και το έμψυχο δυναμικό του Ομίλου Grecotel και του Ιδρύματος «Νίκος Δασκαλαντωνάκης», που απρόσκοπτα εδώ και 26 χρόνια προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους σε μία δομή του Ρεθύμνου που έχει αγκαλιαστεί και αφορά στα άτομα με αναπηρία.
Ο λόγος για τον Σύλλογο «Αγάπη» που από το 1989 δραστηριοποιείται στην πόλη μας προφέροντας τις υπηρεσίες του στα άτομα που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα αναπηρίας, τα οποία βοηθά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, ώστε να είναι ισότιμοι πολίτες της κοινωνίας.
Στην μεγάλη ψυχαγωγική εκδήλωση που έγινε στον δημοτικό κήπο το βράδυ, το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.


Η εκδήλωση περιελάμβανε πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, με την ευγενική συμμετοχή του Ομίλου Βρακοφόρων της Κρήτης και του μουσικού συγκροτήματος του Αλέξανδρου Παπαδάκη (λύρα - τραγούδι) και των συνεργατών του Γιάννη Βεργαδή (λαούτο - τραγούδι), Αδαμάντιου Μυξάκη (λαούτο) και Γιάννη Φουντουλάκη (λαούτο). Μάλιστα τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν, εξ ολοκλήρου, στο Σύλλογο για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία, Νοητική Υστέρηση.

Πράξη ανθρωπιάς και ευαισθησίας
Μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή του «επιχειρείν» της χώρας και το όνομά του να είναι συνυφασμένο με τον πιο κερδοφόρο κλάδο της ελληνικής οικονομίας -αυτόν του τουρισμού- όμως, ο ίδιος δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του και τον τόπο από τον ξεκίνησε τα πρώτα επιχειρηματικά του βήματα.
Ο λόγος για τον πρόεδρο του Ομίλου «Grecotel», κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος σε όλα τα χρόνια της επιχειρηματικής του διαδρομής διακρίνεται πρώτα από όλα για την ανθρωπιά και τις κοινωνικές του ευαισθησίες, καθώς πρώτος από όλους βρίσκεται πάντα δίπλα σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται. Περίτρανη απόδειξη η έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων του Συλλόγου «Αγάπη» σχεδόν τρεις δεκαετίες τώρα.
Αναφερόμενος στο κοινωνικό πρόσωπο του Ομίλου, ο λειτουργικός διευθυντής της «Grecotel», κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, τόνισε τα παρακάτω: «Είναι μία δέσμευση της «Grecotel» στο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου. Φέτος είμαστε στην 26η χρονιά και πραγματικά είμαστε περήφανοι για τους Ρεθεμνιώτες, τις Ρεθεμνιώτισσες και τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Συλλόγου «Αγάπη». Η βραδιά έγινε πραγματικότητα με την υποστήριξη της «Grecotel» και του Ιδρύματος «Νίκος Δασκαλαντωνάκης» και συμμετείχε αφιλοκερδώς το προσωπικό όλων των ξενοδοχείων της «Grecotel» στην Κρήτη».

Εξηγώντας επίσης ο κ. Καλαϊτζιδάκης τι σημαίνει για την «Grecotel» αυτή η διοργάνωση, ανέφερε τα εξής: «Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται από το '89, η χρονιά που ξεκίνησε και το «Creta Palace», δηλαδή 30 χρόνια. Τίποτα, φαίνεται, δεν είναι τυχαίο και είπαμε οι επιχειρήσεις δεν είναι μόνο χρήματα και ποσοτικά δεδομένα, αλλά πρέπει να συντελούν και σε ένα κοινωνικό έργο και ο κύριος Δασκαλαντωνάκης, όλα αυτά και ιδιαίτερα και οι 15 υποτροφίες που έδωσε το Ίδρυμα πριν από μέρες, είναι ένα «αντίδωρο» στην γενέτειρά του, στον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και δραστηριοποιείται και από εκεί που ξεκίνησε και ανδρώθηκε η «Grecotel». Είναι πολύ σημαντικό το κοινωνικό κομμάτι και ο κύριος Νίκος και η κυρία Μάρη Δασκαλαντωνάκη έχουν όλες αυτές τις ευαισθησίες όπου είναι εξίσου σημαντικές γι' αυτούς παράλληλα με τις δουλειές τους».
Αναφερόμενη στην μεγάλη γιορτή της «Αγάπης» η αντιπεριφερειάρχης, Μαίρη Λιονή, ευχαρίστησε και δημόσια την συμβολή του Ρεθεμνιώτη επιχειρηματία, Νίκου Δασκαλαντωνάκη, καθώς και την τοπική κοινωνία που χρόνια τώρα στηρίζουν στην πράξη τους ωφελούμενους του Συλλόγου.
Χαρακτηριστικά στο σημείο αυτό η κα Λιονή ανέφερε τα εξής: «Να ευχαριστήσουμε και φέτος το Ίδρυμα του κυρίου Δασκαλαντωνάκη, όλους τους συνεργάτες του και όλους όσοι προσφέρονται εθελοντικά για τη βραδιά-θεσμό που έχει γίνει για το Ρέθυμνο και αφορά στην ενίσχυση του Συλλόγου «Αγάπη». Φέτος είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, διότι σε μικρό χρονικό διάστημα ο Σύλλογος «Αγάπη» θα μετακομίσει σε ένα ωραίο και σύγχρονο κτίριο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως Ρεθύμνης. Περίπου σε ένα μήνα θα έχουν τελειώσει όλα τα γραφειοκρατικά και πραγματικά όλοι θα καμαρώνουμε αυτό το μεγάλο έργο της Μητρόπολης».

Ελένη Κυριακάκη: «Η αγάπη των ανθρώπων φαίνεται τόσα χρόνια τώρα»
Για την αγάπη που έχει δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια ο Σύλλογος «Αγάπη», μίλησε η διευθύντρια του Συλλόγου, Ελένη Κυριακάκη, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο την τοπική κοινωνία, όσο και τον πρόεδρο του Ομίλου Grecotel, Νίκο Δασκαλαντωνάκη.
«Αυτή η αγάπη πραγματικά φαίνεται τόσα χρόνια και φαίνεται όχι μόνο με τη βοήθεια την αποψινή. Νιώθουμε επίσης την ευχαρίστηση ότι έχουμε την Grecotel και τον κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη, που μας βοηθάει στο δύσκολο έργο που υλοποιούμε», τόνισε μεταξύ άλλων η κα Κυριακάκη.
Τα τριάντα «παιδιά» της «Αγάπης» που είναι ηλικίας πάνω από 18 ετών, συμμετέχουν ενεργά στα διάφορα προγράμματα που υλοποιούνται καθημερινά στον Σύλλογο, αλλά και στα εργαστήρια, όπως για παράδειγμα της χειροτεχνίας, της κηπουρικής και άλλα.
«Όλα αυτά συμβάλλουν στο να συντηρούνται, έτσι ώστε οι άνθρωποι αυτοί να ανανεώνουν συνεχώς τις γνώσεις τους και να βελτιώνουν τις ικανότητες και τις δραστηριότητές τους, ενώ βελτιώνεται επίσης και ο τρόπος ζωής τους. Μάλιστα κάποιοι από τους ωφελούμενούς μας εντάσσονται κατά καιρούς και στον εργασιακό χώρο, με υποστηριζόμενη εργασία και βοήθεια φυσικά», πρόσθεσε χαρακτηριστικά η Ελένη Κυριακάκη.

Οι τιμώμενοι
Φέτος, οι τιμώμενοι προσκεκλημένοι του Συλλόγου «Αγάπη», ήταν ο πρόεδρος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου «Ιππόκαμπος ΑμεΑ», Μανόλης Μαρκίδης (με καταγωγή από το Αμάρι) για την πρωτοβουλία του το 2009 να δημιουργήσει τον Σύλλογο, που σκοπό είχε και έχει την προαγωγή των παιδιών - αθλητών με ειδικές ικανότητες.
Έτσι, μέσω του αθλητισμού αλλά και των άλλων δραστηριοτήτων του Συλλόγου δίνεται η ευκαιρία στους 92 αθλητές-παιδιά με σύνδρομο Down, νοητική υστέρηση και αυτισμό να αποδείξουν στον εαυτό τους αλλά και σε όλους εμάς ότι όλα είναι δυνατά, καθώς τα όνειρά τους είναι οι στόχοι του Συλλόγου.
Τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε επίσης και στην κόρη του Φαίδρα Μαρκίδη, που είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης των Special Olympics 2011 και έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης και διεθνείς κολυμβητικούς αγώνες.
Μιλώντας στους παρευρισκόμενους ο κ. Μαρκίδης ανέφερε τα παρακάτω: «Δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Δεν έχουμε προγράμματα για αυτά τα παιδιά και προπονητές που να μπορούν να μπουν στην πισίνα και να τους μάθουν κολύμβηση». Αυτά τα λόγια ήταν τα πρώτα λόγια που άκουσα όταν η Φαίδρα ήταν 4 χρονών και έπρεπε να προστεθεί στην εκπαίδευσή της και η κολύμβηση. Για τα παιδιά με νοητική υστέρηση η κολύμβηση είναι η μέθοδος που βοηθάει στο συντονισμό του εγκεφάλου με το σώμα. Εντελώς τυχαία σε μία ακόμα αρνητική απάντηση που λάμβανα βρέθηκε πλάι μου ένας άνθρωπος. Ένας άνθρωπος με Α κεφαλαίο.
Δεν δίστασε να με πλησιάσει και να μου πει με τα πιο απλά λόγια… Εγώ θα μάθω την Φαίδρα κολύμβηση.
Ήταν η Κα Κορωναίου Σοφία προπονήτρια κολύμβησης, που αγκάλιασε το παιδί μου, το έφερε στην πρώτη θέση του κόσμου και μαζί με την Φαίδρα και όλα τα άλλα παιδιά του Ιππόκαμπου.
Αυτό ήταν η αφορμή που έλαβα για να δημιουργήσω το σκαλοπάτι που θα ήταν ικανό να βοηθήσει με κάθε τρόπο τα παιδιά με νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down και Αυτισμό.
Έτσι ήρθα σε επαφή και με άλλους γονείς που αντιμετώπιζαν καθημερινά την άρνηση αυτή και με ανθρώπους που πίστεψαν και στήριξαν με κάθε δυνατή προσπάθεια αυτό τον σκοπό.
Δημιουργήσαμε τον Ιππόκαμπο ΑμεΑ, για να δώσουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε πως μέσα από το κομμάτι της κολύμβησης τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακατόρθωτο.
Βασικός υποστηρικτής του νέου αυτού ξεκινήματος ήταν ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και έπειτα ολοένα και νέοι φίλοι, μας στήριξαν και στηρίζουν στην πορεία αυτού του Ομίλου.
Και όπως παρακολουθήσατε στο βίντεο η πορεία μας φαίνεται να διαγράφεται λαμπρή όχι μόνο στο υψηλό βάθρο την άθλησης αλλά και στο κομμάτι του χορού και του θεάτρου με τους εξίσου σπουδαίους συνεργάτες την κα Καλλίλα Έλενα και την κα Κωνσταντάτου Στέλλα, αντίστοιχα.
Και το κυριότερο… καλό θα ήταν να αναλογιστούμε πως τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί εάν πιστεύαμε πως, η ζωή μας δεν είναι ένας αγώνας δρόμου που παλεύουμε ποιος θα φτάσει πρώτος αλλά ένας αγώνας σκοποβολής που αγωνιζόμαστε να βρεθούμε πιο κοντά στον στόχο μας. Και για όλους εμάς στόχος είναι… Τα όνειρά τους…
Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί μας τιμάτε οι άνθρωποι και ο τόπος που γεννήθηκα.
Θέλω να ευχαριστήσω, το Δ.Σ. και τον πρόεδρο του συλλόγου Αγάπη, Σεβασμιότατo Μητροπολίτη, Ευγένιο για την τιμή που μας έκανε. Σεβασμιότατε καλή δύναμη στο έργο σας.
Τον κ. Δημήτρη Μ. Καλαϊτζιδάκη Director of Operations της Grecotel Hotels & Resorts, για την πρόσκληση που μας έκανε να παραβρεθούμε σήμερα κοντά σας. Τα Grecotel Hotels & Resorts. Την οικογένεια Ν. Δασκαλαντωνάκη για την τόσο σημαντική στήριξη που κάνει για τα παιδιά μας, με τα τόσο ιδιαίτερα χαρίσματα και τις οικογένειές τους».

Οι μαντινάδες
Από την γιορτή δεν έλειψαν και οι μαντινάδες εκ μέρους του κ. Γιάννη Αλεβ. Λιονή, από το Ατσιπόπουλο, που αφορούσαν τόσο στον Σύλλογο «Αγάπη», όσο και στον ευεργέτη του, κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη.
«Για τον Σύλλογο Αγάπη
Σοφία πίστη μα κι ελπίδα
να είναι στο κορμί μας
κι αγάπη να 'ναι μέσα μας
στο διάβα τση ζωής μας

Ο Σύλλογος έχει ανθρωπιά
κι αγάπη στην καρδιά του
γιατρεύει πόνους τση ψυχής
στ' αγαπητά παιδιά του

Χαράς το κόσμο αν ήτανε
ένας καθρέφτης μόνο
μα και αγάπη καθαρή
για ούλο μας το χρόνο

Αγάπη λέξη ιερή
χαράς απού την έχει
και την προσφέρει με χαρά
σ' ανθρώπους που κατέχει

Τα παιδιά του Συλλόγου λένε στο Σύλλογο
Είστε ευλογία του Θεού
τση εκκλησιάς καμπάνα
μα και το ρόδο τση ψυχής
γλυκύτατη μας Μάνα!!!

Για τον ευεργέτη Νικολή Δασκαλαντωνάκη που συμμετέχει στο Σύλλογο Αγάπη
Τη γης απού σε γέννησε
κι από μικρό παιδάκι
σου έδωσε χαρίσματα
μ' αγάπη και μεράκι

Και τα προσφέρεις με χαρά
εις τη γενέτειρά σου
με τα ευεργετήματα
μέσα απ' την καρδιά σου

Εσύ 'σαι άντρας τίμιος
με τα φτερά σου πιαίνεις
γιατί τηρείς την ανθρωπιά
όπου και να διαβαίνεις

Να χαίρεσαι το όνομα
κι ότι αγαπάς στον κόσμο
πλημμύρα έχεις τσ' αρετές
εις τση πρεπειάς το δρόμο».

Post Top Ad

.............