«Ζαχαρωτές μαντινάδες» την παραμονή αλλά και ανήμερα της γιορτής της Παναγίας στην Μονή Γκουβερνιώτισσα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

«Ζαχαρωτές μαντινάδες» την παραμονή αλλά και ανήμερα της γιορτής της Παναγίας στην Μονή Γκουβερνιώτισσα


ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΜΕ «ΔΡΑΓΑΝΤΙ»
Έτοιμες και φέτος οι «ζαχαρωτές μαντινάδες». 
Την παραμονή αλλά και ανήμερα της γιορτής της Παναγίας οι προσκυνητές θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις εκπληκτικές παραδοσιακές δημιουργίες που ετοίμασαν οι εθελόντριες στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ποταμιών.


Μάλιστα ,φρόντισαν να παρασκευάσουν περισσότερες, σε σχέση με πέρυσι που έγιναν ανάρπαστες και δεν πρόλαβαν πολλοί να τις δοκιμάσουν.
Αυτό που κάνει ξεχωριστές τις μαντινάδες που θα διατεθούν στην Γκουβερνιώτισσα είναι το περιβόητο «δραγάντι» , το φυσικό προϊόν που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα στην Ζαχαροπλαστική αλλά και στη φαρμακευτική.



Σήμερα είναι δυσεύρετο έως ανύπαρκτο στην ελληνική αγορά και έχει αντικατασταθεί στην ζαχαροπλαστική από τη ζελατίνα η οποία διατίθεται σε φύλλα ή σκόνη.

Το ξεχωριστό αυτό φυσικό προϊόν εξασφάλισε και φέτος η κ Θεανώ Μεταξά που είχε και την πρωτοβουλία για την παρασκευή του γλυκίσματος των πανηγυριών.
Και ήταν μεγάλη η συμμετοχή των εθελοντριών που συνέβαλαν στην προσπάθεια για την αναβίωση του εθίμου που θυμούνται οι παλαιότεροι με νοσταλγία.
Το διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού τις ευχαριστεί θερμά.





Post Top Ad

.............