Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο «Σιωπές αγαπημένες της σελήνης – amica silentia lunae» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο «Σιωπές αγαπημένες της σελήνης – amica silentia lunae»

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο «Σιωπές αγαπημένες της σελήνης – amica silentia lunae», στο Ερευνητικό Κέντρο Κνωσού της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, στη βίλα Αριάδνη, την Κυριακή 18 Αυγούστου. 


Η παράσταση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο σε ανοιχτούς στο κοινό αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Ερευνητικό Κέντρο Κνωσού της Βρετανικής Σχολής Αθηνών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου με το σωματείο Φίλων της Πινακοθήκης Βιάννου «Σάββας Πετράκης».







Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Δέσποινα Σκανδαλάκη στην τρομπέτα, Διονύσης Μαλλούχος στο πιάνο και η φιλόλογος Ζωή Παπαδάκη στην επιμέλεια και απαγγελία κειμένων.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε έργα για τρομπέτα και πιάνο σε συνδυασμό με απαγγελία επιλεγμένων λογοτεχνικών κειμένων, με μουσικά έργα των L. v. Beethoven, F. Chopin, N. Rota, A. Piazzolla, Μ. Χατζιδάκι, Κ. Σφέτσα, Ι. Βαλέτ, Σ. Δεληγιαννόπουλου κ.ά. και αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων των Γ. Σεφέρη, Οδ. Ελύτη, Γ. Ρίτσου, Β. Κορνάρου, Κ. Καρυωτάκη, Ν. Βαγενά, Χ. Λ. Μπόρχες, Σ. Μπωντλαίρ, Γ. Σαίξπηρ κά.



Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Κωστής Χρηστάκης, Επιμελητής Κνωσού της Βρετανικής Σχολής Αθηνών. Επίσης την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο διευθυντής της Βρετανικής Σχολής Αθηνών καθηγητής John Bennet, ο οποίος απηύθηνε χαιρετισμό.



Ήταν κατά γενική ομολογία μια εξαιρετική βραδιά, καθώς οι ήχοι της τρομπέτας και του πιάνου των σπουδαίων δεξιοτεχνών που συμμετείχαν ενώθηκαν με τον λόγο των ποιητών κάτω από το φως της σελήνης μέσα σε ένα ειδυλλιακό και φιλόξενο
περιβάλλον, δίπλα στα σπαράγματα ενός οικουμενικού πολιτισμού. Το κοινό καθηλωμένο αγκάλιασε με θέρμη την εκδήλωση και εκφράστηκε με πολύ επαινετικά λόγια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και διοργανωτές αυτής της μοναδικής βραδιάς αυγουστιάτικης πανσελήνου.



Post Top Ad

.............