4ος ορεινός δρόμος Βοριτσίου την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

4ος ορεινός δρόμος Βοριτσίου την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βοριτσίου Πεδιάδος, «Η Αγία Μαρίνα», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε.Ηρακλείου, προκηρύσσει τον 4ο Ορεινό Δρόμο Βοριτσίου
Ως ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα ορίζεται η Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18:00.


ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ:   1 Ιουλίου
ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η έναρξη εγγραφών ξεκινάει τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 και λήγει την Τετάρτη 28 Αυγούστου. Για λόγους καλής οργάνωσης της εκδήλωσης, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων.
Η εγγραφή θα γίνει με υποβολή δήλωσης συμμετοχής , στην ηλεκτρονική φόρμα https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=838efdd1bced3f038eee2f071282ba46&fbclid=IwAR1LpW1zd0E3jPZKxGPEsaBDkGbVd8jKf8PQ1C8paRA_7MpPRtmy40iA1d8 όπου θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντος, η ηλεκτρονική του διεύθυνση (e-mail)  και ο αριθμός τηλεφώνου του.
Ο κάθε αθλητής θα καταβάλλει το ποσό των 5 ευρώ για τον αγώνα των 5 km και   10 ευρώ   για τον αγώνα των 12 km για τη συμμετοχή του.
 Όλοι οι αθλητές, ανεξαρτήτως διαδρομής, θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά, και το ποσό συμμετοχής θα το καταβάλλουν στη γραμματεία του αγώνα τουλάχιστον δύο ώρες πριν την έναρξη. Η καταβολή μπορεί να γίνει μόνο με κατάθεση μετρητών την ημέρα του αγώνα. Τα ονόματα των δρομέων θα αναρτηθούν στο site του συλλόγου. www.voritsi.gr
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.  Η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών γίνεται μόνο με την ευθύνη και την συνοδεία γονέα.



OI ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Δύο διαδρομές οι οποίες θα ξεκινήσουν με διαφορά 10`.  Η πρώτη 5km με 300+ υψομετρική και η δεύτερη 12 km μέτριας δυσκολίας με περίπου 400m θετικής και αρνητικής υψομετρικής. Οι δύο διαδρομές είναι εισαγωγικές και για αρχάριους δρομείς οι οποίοι θα ήθελαν να έχουν μια πρώτη επαφή με την φύση μέσω του αθλητισμού. Ωστόσο είναι εξίσου απαιτητικές και γρήγορες και για έμπειρους δρομείς που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.
Το βασικό στοιχείο των δυο διαδρομών είναι η μοναδική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά και το άγριο βραχώδες στοιχείο που επικρατεί, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή έως το τέλος. 
Αφετηρία και τερματισμός των δύο διαδρομών ορίζεται η κεντρική πλατεία του χωριού.
Η διαδρομή των 5 km κινείται εξολοκλήρου σε χωμάτινους και δασικούς δρόμους έχοντας ένα σημείο τροφοδοσίας (νερά) περίπου στα μισά.
Η διαδρομή των 12 km, για περισσότερο έμπειρους δρομείς, κινείται κατά βάση σε δασικούς δρόμους με μικρές εναλλαγές και περάσματα από μονοπάτια. Το σύνολο της υψομετρικής διαφοράς είναι 400m με τους σταθμούς τροφοδοσίας (νερά, ισοτονικά) , να είναι 2.
Η διαδρομές θα είναι πλήρως σηματοδοτημένες και σε καίρια σημεία θα υπάρχουν εθελοντές για τις σωστές υποδείξεις.
Στον τερματισμό θα υπάρχουν σταντ με νερό και φρούτα.
Χρονικό όριο στα 5km δεν υπάρχει. Στα 12km χρονικό όριο τερματισμού ορίζονται οι 2:00 ώρες. Με το πέρας του χρονικού ορίου, ο κάθε δρομέας θα τρέχει με δική του ευθύνη.

ΕΠΑΘΛΑ:   
 Στα 5km θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι γενικής ανδρών και οι 3 πρώτες γυναίκες.
Στα 12km θα υπάρξει βράβευση για τους 3 πρώτους γενικής (ανδρών & γυναικών) καθώς επίσης και σε 3 ηλικιακές κατηγορίες 18-39,40-49, 50+.  Για να γίνει βράβευση θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 3 συμμετέχοντες σε κάθε κατηγορία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: 
Θα υπάρχει προσωπική ηλεκτρονική χρονομέτρηση και στους δυο αγώνες.  Τα αποτελέσματα και οι φωτογραφίες των αθλητών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, καθώς και σε δρομικά sites.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 
Στην εκκίνηση, και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών από εθελοντές για το συγκεκριμένο σκοπό.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
° Και για τις δυο διαδρομές, σε όσους αθλητές τερματίσουν  θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.
° Επίσης θα δοθεί αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι στους τερματίσαντες και των δύο διαδρομών.
° Γεύμα ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ   θα προσφερθεί μετά το  πέρας των αγώνων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βοριτσίου, στην πανέμορφη κεντρική πλατεία του χωριού. Οι  αθλητές, με την επίδειξη του κουπονιού το οποίο θα υπάρχει στο φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής, θα μπορούν να απολαύσουν το κέρασμα-γεύμα.
 ** Όσον αφορά τους συνοδούς των αθλητών, θα υπάρχει το ίδιο προβλεπόμενο γεύμα αλλά στην τιμή κόστους 3 ευρώ *
** περιλαμβάνει πατάτες, ψωμί , 2 σουβλάκια, νερό.
*** κρασί και ρακί θα υπάρχει για όλους

Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥ (ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ) ΜΑΝΩΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΩΡΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΙΣ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019.    ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, Η ΦΕΤΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΛΟΓΩ ΠΕΝΘΟΥΣ.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΟΥ:  
Δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα θα ξεκινήσει η διαδικασία παραλαβής των αριθμών συμμετοχής του κάθε αθλητή από τη γραμματεία στην κεντρική πλατεία του χωριού. Κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής να έχετε μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα.
ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΩ:  Το χωριό Βορίτσι βρίσκεται 20` περίπου από το Ηράκλειο Κρήτης και 10`-15` από Χερσόνησο-Μάλλια. Ακριβής τοποθεσία η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω των Google Maps είναι η εξής : https://www.google.com/maps/place/Voros+700+14/@35.2844114,25.2970197,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x149a60ba521c1e1b:0xd997e698b17e7c6b!8m2!3d35.2839771!4d25.2993642

 ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  
 Kωνσταντουλάκης Εμμανουήλ 6945863051
και Κωνσταντουλάκης Ευστράτιος 6972850100  
Λιγα λόγια για τον τόπο μας:
Η περιοχή αυτή αποτελεί πόλο έλξης για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν απ’ την ασφυκτική πίεση και το στρες της πόλης, καθώς έρχονται σε επαφή με ένα φυσικό περιβάλλον που προσφέρει γαλήνη και χαλάρωση ..Το γεγονός πως αποτελεί μέρος που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα το κάνει να ξεχωρίζει και να αποτελεί τουριστικό προορισμό… Με την είσοδό σου στο χωριό έχεις τη δυνατότητα να βρεθείς σε μια φιλόξενη πλατεία, την οποία κοσμούν παγκάκια ‘ηρεμίας’ και όμορφα λουλούδια, ενώ εκεί στεγάζεται και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βοριτσίου .. Στο σημείο αυτό γίνεσαι αποδέκτης μίας υπέροχης θέας και έτσι ενώ βρίσκεσαι στην πλαγιά ενός βουνού μπορείς και απολαμβάνεις τη θάλασσα . Στην πλατεία αυτή παλαιότερα βρισκόταν ένας μεγάλος πλάτανος σήμα κατατεθέν του χωριού, ο οποίος βέβαια υπάρχει πλέον μόνο στη μνήμη των μεγαλύτερων σε ηλικία , αφού κατέρρευσε παρά τις όποιες προσπάθειες που έγιναν για να κρατηθεί όρθιος..

 Σύμφωνα με μαρτυρίες γηραιότερων τη ρίζα του πλατάνου αγκάλιαζαν πολλοί άντρες με ανοιχτά χέρια, γεγονός που δηλώνει το μέγεθος του δέντρου αυτού. Αναφερόμενοι στα όμορφα σημεία του χωριού αξίζει να αναφέρουμε την ύπαρξη μιας κεντρικής φυσικής πηγής , η οποία τρέχει ακατάπαυστα για πολλά χρόνια δροσερό πόσιμο νερό, βοηθώντας πρακτικά τους χωριανούς και αποτελώντας παράλληλα ένα στολίδι του τόπου.. Από το νερό αυτό ξεδιψούν όσοι επισκέπτονται το χωριό καθώς είναι πόσιμο, ενώ παλαιότερα έπλυναν οι γυναίκες τα ρούχα τους , πότιζαν οι κάτοικοι τα ζώα τους και ακόμα και σήμερα τα περβόλια τους.


4ος ορεινός δρόμος Βοριτσίου την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου

Post Top Ad

.............