Ολοκλήρωση πρώτης περιόδου φιλοξενίας μαθητριών των Ενοριακών Νεανικών Συνάξεων της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στην Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένου Μεσελέρων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Ολοκλήρωση πρώτης περιόδου φιλοξενίας μαθητριών των Ενοριακών Νεανικών Συνάξεων της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στην Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένου Μεσελέρων

Με μια ιδιαίτερα χαρούμενη γιορτή των παιδιών ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιουλίου 2019 η πρώτη περίοδος της φιλοξενίας μαθητριών των Ενοριακών Νεανικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στους χώρους της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυωμένου Μεσελέρων Ιεράπετρας. Εβδομήντα (70) κορίτσια, ηλικίας 10 έως 15 ετών, ακολούθησαν ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, αληθινής ψυχαγωγίας και ομαδικής ζωής, που τους πρόσφερε ξεχωριστές συγκινήσεις και τους έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξουν δυνατές φιλίες στο ασφαλές και μοναδικής φυσικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον της ιστορικής Ιεράς Μονής Βρυωμένου. 

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως και των γονέων των παιδιών στον αύλειο χώρο της Μονής, με τη συμμετοχή όλων των παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
Οι μαθήτριες των Ενοριακών Κατηχητικών Νεανικών Συνάξεων από όλη την περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας παρουσίασαν, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια ποικίλου περιεχομένου και θεατρικά δρώμενα. 





Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ελληνικούς χορούς, όπως το συρτάκι, και ξεχασμένους παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, όπως τον «αγκαλιαστό», το «ρόδο», τον «ξενομπασάρη», που χόρεψαν τα παιδιά και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.  
Ο υπεύθυνος Κληρικός Αιδεσιμολ. π. Ιωάννης Τράκος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, για την ευλογία και την διοργάνωση της φετινής θερινής φιλοξενίας των παιδιών. Επίσης, ευχαρίστησε τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως π. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, τον Εφημέριο Ενορίας Καβουσίου π. Εμμανουήλ Φρυσαλάκη, την κ. Δήμητρα Κλώντζα, τις Πρεσβυτέρες και όλες τις εθελόντριες που συνεπικούρησαν για την ευχάριστη και εποικοδομητική διαμονή των παιδιών στο ιστορικό αυτό μοναστήρι.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχαρίστησε εγκάρδια τον π. Ιωάννη Τράκο, την Πρεσβυτέρα του Ασπασία, τον π. Εμμανουήλ Φρυσαλάκη, τους χορηγούς και δωρητές, τους εθελοντές και τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τοπικής Εκκλησίας και εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους για τη θερινή αυτή φιλοξενία στο ιστορικό και κατάγραφο μοναστήρι του Βρυωμένου, προσφέροντας στα παιδιά λίγες μέρες αναψυχής και ψυχαγωγίας μακριά από τα τεχνολογικά μέσα, τις  μεγάλες ανέσεις και τα πολλά υλικά αγαθά. Όπως υπογράμμισε, η ολιγοήμερη αυτή διαμονή προσφέρει την άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον και τη δυνατότητα της ομαδικής ζωής, δίδοντας την ευκαιρία στα παιδιά να αποκτήσουν διαφορετικές εμπειρίες από αυτά που ζουν στην καθημερινότητά τους. Επίσης, ο Σεβ. ευχήθηκε αυτή η περίοδος να γίνει η αφετηρία για το υπόλοιπο καλοκαίρι και τη νέα σχολική χρονιά, στους δε γονείς να χαίρονται και να καμαρώνουν τα παιδιά τους χρήσιμα και ωφέλιμα μέλη της κοινωνίας μας.
Τέλος, απονεμήθηκαν τα βραβεία των διαφόρων διαγωνισμών στις νικήτριες και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος μοίρασε τις ευχές τους και γλυκά σε όλα τα παιδιά. 

Post Top Ad

.............