Ευχαριστήρια Επιστολή στον Δήμαρχο Σητείας από τον Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Ευχαριστήρια Επιστολή στον Δήμαρχο Σητείας από τον Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε στον Δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκη ο Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κ. Philippe Leclerc για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια και τη στενή συνεργασία κατά τη διάρκεια των απαιτητικών και άνευ προηγουμένου προσφυγικών ροών του 2015-2016.
Παραθέτουμε τη σχετική επιστολή.



Αξιότιμε κ. Πατεράκη, Θα ήθελα να εκφράσω θερμά την εκτίμησή μου για το άοκνο έργο σας και τη στενή μας συνεργασία κατά τη διάρκεια των απαιτητικών και άνευ προηγουμένου προσφυγικών ροών του 2015-2016. Υπό την ηγεσία σας η Σητεία καλωσόρισε τους πρόσφυγες και ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες για παροχή βοήθειας και στέγασης σε χιλιάδες ανθρώπους. Η πόλη σας υπήρξε πολύτιμος σύμμαχος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) στην προώθηση της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας σε άτομα που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τον πόλεμο και τις διώξεις, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση- ESTIA. H Σητεία είναι από τους δήμους και τις τοπικές κοινότητες που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση αναφορικά με την ειρηνική συνύπαρξη. Στην Υ.Α. πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο και εξελίσσονται ανταλλάσσοντας εμπειρίες και δημιουργώντας νέες φιλίες. 

Το πρόγραμμα ESTIA αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πεποίθησης. Πιστεύω ακράδαντα ότι με τη στήριξή σας, οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα ανέκτησαν την αίσθηση κανονικότητας και αξιοπρέπειας στην καθημερινότητά τους, ενώ η τοπική κοινότητα επωφελήθηκε από την αποδοχή της διαφορετικότητας. Απομένουν πολλές ακόμη προκλήσεις και ελπίζω ότι σε αυτό το κρίσιμο σημείο για τα δικαιώματα των προσφύγων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, θα μου επιτρέψετε να σας θεωρώ πολύτιμο σύμμαχο, στηρίζοντας ενεργά και δημόσια την ένταξη και πολεμώντας το ρατσισμό. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για τον καθοδηγητικό σας ρόλο και τη στενή μας συνεργασία. Σας ευχόμαστε το καλύτερο για το μέλλον. 

Με εκτίμηση, Philippe Leclerc Αντιπρόσωπος 

Post Top Ad

.............