Προσπάθειες για δημιουργία τμήματος ειδικότητας “Συνοδού Βουνού” από την ΚΟΙΝΣΕΠ-Ν-Ιδαία Συνεργασία μέσω Ι.Ε.Κ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Προσπάθειες για δημιουργία τμήματος ειδικότητας “Συνοδού Βουνού” από την ΚΟΙΝΣΕΠ-Ν-Ιδαία Συνεργασία μέσω Ι.Ε.Κ

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ανωγείων «Ν-Ιδαία Συνεργασία» στο πλαίσιο του προγραμματισμού και της υλοποίησης δραστηριοτήτων που αφορούν εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες στο βουνό (οργάνωση περιηγητικών διαδρομών και μικρών περιπάτων, γνωριμία με το βουνό, την κτηνοτροφική δραστηριότητα, τον πολιτισμό του βουνού  κ.λπ.) είναι αναγκαίο να συνεργαστεί με εξειδικευμένα άτομα (άντρες και γυναίκες) που αγαπούν και γνωρίζουν το βουνό και τη φύση και που ενδιαφέρονται για το φυσικό περιβάλλον και τη διατήρησή του.
Για την παροχή της παραπάνω εξειδίκευσης η  Ν-Ιδαία Συνεργασία σε συνεργασία με το ΙΕΚ CFAFT στο Ηράκλειο της Κρήτης προσπαθεί για τη λειτουργία τμήματος ειδικότητας «ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ». Στο τμήμα μπορούν να συμμετάσχουν άτομα με απολυτήριο λυκείου (γενικού και επαγγελματικού), οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας, που επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να μετατρέψουν την αγάπη και τη γνώση τους για το βουνό σε συμπληρωματική επαγγελματική δραστηριότητα.

Τι είναι ο «ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ»
Ο Συνοδός Βουνού εργάζεται ως συνοδός ομάδων στο πλαίσιο οργανωμένων εκδρομών και δραστηριοτήτων υπαίθριας αναψυχής και τουρισμού, σε ορεινά τοπία περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αξίας.
-Οδηγεί την ομάδα τουριστών μέσα από κατάλληλα μονοπάτια οργανωμένα ή όχι, εύκολης ή δύσκολης πρόσβασης, κυρίως σε ημιορεινές ή ορεινές περιοχές (λαγκάδια, πλαγιές, κλπ).
-Οργανώνει, συντονίζει και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ώστε να εκτελεστεί επιτυχώς ένα τουριστικό πρόγραμμα ορεινής ανάβασης ή περιπάτου.
-Παράλληλα οργανώνει υποστηρικτικές υπαίθριες δραστηριότητες και πληροφορεί τα συνοδευόμενα άτομα για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κάθε τόπου που επισκέπτονται.
-Επίσης συμβάλλει στη γνωριμία της ομάδας με τη φύση και στην ψυχολογική ικανοποίηση και ανάταση του κάθε ατόμου από την επαφή του με αυτή.
Αν κάποιος ή κάποια ενδιαφέρεται να μετατρέψει το χόμπι του και την αγάπη του για το βουνό και τη φύση σε συμπληρωματική επαγγελματική δραστηριότητα και να συνεργαστεί μελλοντικά με την ΚΟΙΝΣΕΠ μπορεί να επικοινωνήσει για περισσότερες πληροφορίες με την Εύη Βρέντζου, Πρόεδρο της ΚΟΙΝΣΕΠ στο τηλέφωνο 6974722311 ή να πάρει πληροφορίες από την ιστοσελίδα του ΙΕΚ CRAFT:  www.iekcraft.gr

Post Top Ad

.............