Βραβεία κοινού στον ΄Αγιο Νικόλαο για το διεθνές φεστιβάλ Très Court - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Βραβεία κοινού στον ΄Αγιο Νικόλαο για το διεθνές φεστιβάλ Très Court

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 10 Ιουνίου το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους TRES COURT στον Άγιο Νικόλαο. Δεκάδες σινεφίλ συμμετείχαν στο πιο ‘γρήγορο’ κινηματογραφικό φεστιβάλ και μοιράστηκαν ένα συναρπαστικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο, με οδηγό τις ‘μικρές’ σε διάρκεια, αλλά ‘μεγάλες’ σε περιεχόμενο, νοήματα και ποιότητα διαγωνιζόμενες ταινίες.
Σε μια 2ωρη προβολή παρουσιάστηκαν 38 σύντομες ταινίες (διάρκειας μέχρι 3 λεπτά), επιλεγμένες ανάμεσα από 2000 υποψήφιες ταινίες από όλο τον κόσμο. Οι σινεφίλ της πόλης μας, ταυτόχρονα με θεατές όχι μόνο από τα Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Σητεία, αλλά και θεατές από 80 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετείχαν ενεργά στη διεθνή αυτή διοργάνωση, που έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Κρήτη το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Και οι πιο απαιτητικοί έμειναν ικανοποιημένοι από την εξαιρετική ποιότητα των ταινιών, που με τη φρεσκάδα, πρωτοτυπία, γρήγορη εναλλαγή, ποικιλία στη θεματολογία και τεχνική, αιχμαλώτισαν τον θεατή από το πρώτο πλάνο! Η πρωτόγνωρη διαδικασία της ψηφοφορίας σε ένα διεθνές φεστιβάλ, έκανε ακόμη πιο συναρπαστική την παρακολούθηση, καθώς οι θεατές με την ψήφο τους διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά και για τα παγκόσμια βραβεία.
Τα βραβεία κοινού για την πόλη του Αγίου Νικολάου είναι:
· 1ο βραβείο “BROCCOLI”, μια εξαιρετική ταινία από τη Γερμανία, που παρουσιάζει με καυστικό τρόπο και χιούμορ τον αδιέξοδο τρόμο ενός καθημερινού ανθρώπου όταν διαπιστώνει ότι ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα έχουν καταγραφεί από τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα (αριθμός 33)
· 2ο βραβείο “I’D NEVER BOTHER ANOTHER CHICKEN AGAIN”, από τις ΗΠΑ, που εστιάζει πάνω σε ένα φυλακισμένο έγχρωμο άνδρα, καθώς αναπολεί τα παιδικά του χρόνια και τα μαθήματα ζωής που με σκληρό τρόπο προσπάθησε να του μεταδώσει ο πατέρας του (αριθμός 11)
· 3ο βραβείο “HIGH SCORE”, συγκινητικά τρυφερή ταινία από την Γαλλία, για την προσπάθεια δυο νέων να έρθουν σε επαφή μέσα από ...βιντεοπαιχνίδια (αριθμός 16)
Η μεγάλη κατανομή των ψήφων σε όλες της ταινίες αποδεικνύει ότι (πέρα από τις 3 πρώτες) όλες οι ταινίες ήταν αξιόλογες, πλούσιες σε ιδέες, φαντασία, και δημιουργική πνοή και κατάφεραν να αγγίξουν πραγματικά το κοινό. Τα διεθνή βραβεία θα ανακοινωθούν σύντομα από την ιστοσελίδα μας και την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ (trescourt.com).
Η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου στην ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά:
"τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου για την αμέριστη συμπαράσταση και τους χορηγούς επικοινωνίας (εφημερίδα Ανατολή, τοπικοί ραδιοσταθμοί και τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ) που συνετέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Ευχαριστούμε και το Photo Pagkalos για την άψογη και δωρεάν φωτογράφιση της εκδήλωσης. Κυρίως ευχαριστούμε τους κινηματογραφόφιλους της πόλης μας για την παρουσία τους και ανανεώνουμε το εβδομαδιαίο ραντεβού μπροστά στη μεγάλη οθόνη για τους καλοκαιρινούς μήνες, στον μαγευτικό χώρο του θερινού σινέ ‘Χριστίνα’".

Post Top Ad

.............