Βαδίζοντας πρός τις κάλπες - του Κωστή Κατσικαλάκη Αρχιτέκτονα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Βαδίζοντας πρός τις κάλπες - του Κωστή Κατσικαλάκη Αρχιτέκτονα

Πλησιάζομε προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου και εύλογα δημιουργείται το ερώτημα: ‘’και τώρα τι κάνω;’’. Ποιόν επιλέγω και με ποια κριτήρια; Θα έλεγα ότι όσο δύσκολο μπορεί να φαίνεται σε πρώτη φάση μια τέτοια απόφαση, τόσο εύκολο θεωρώ μπορεί να γίνει εάν κανείς σκεφτεί ψύχραιμα και λογικά. Αυτούς δηλαδή που έχουν περάσει από την τοπική Αυτοδιοίκηση ή από άλλες θέσεις τους οποίους γνωρίσαμε νομίζω είναι σχετικά εύκολο να τους αξιολογήσουμε και να τους κρίνουμε κατά πόσο σωστά και αποτελεσματικά μας εκπροσώπησαν όλα αυτά τα χρόνια. Θα πρέπει επίσης να κριθούν και για τις ανάρμοστες συμπεριφορές που έδειξαν σε συμπολίτες μας, που κατά κοινή ομολογία έχουν προσφέρει τα μέγιστα και συνεχίζουν να προσφέρουν στην πόλη μας. Συμπεριφορές που δυστυχώς απογοητεύουν και αποθαρρύνουν τον κάθε ενεργό πολίτη να συμμετέχει και να προσφέρει ανιδιοτελώς στα κοινά του τόπου. 



Όσον αφορά δε για την υλοποίηση μεγάλων έργων στον τόπο μας ούτε συζήτηση. Δεν διεκδίκησαν και δεν πέτυχαν τίποτα. Ο Βόρειος οδικός άξονας θεωρώ ότι έκλεισε οριστικά με το τμήμα Χανιά –Άγιος Νικόλαος αφήνοντας και πάλι έξω από τον σχεδιασμό την Σητεία. Για το Νότιο οδικό άξονα δε, που θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα μας και πρέπει να πιέσουμε το δυνατόν περισσότερο αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε τον ρόλο του Αεροδρομίου μας, ουδεμία συζήτηση. Γνωρίζουμε ότι τα σχέδια κάποιων επιχειρηματιών είναι να προσανατολίσουν όλο το αναπτυξιακό πακέτο της Κρήτης προς τη μεριά του Αεροδρομίου Καστελίου και θα πρέπει να το προλάβουμε οπωσδήποτε πριν να είναι αργά. Επίσης ο φυσικός πλούτος που διαθέτη η περιοχή μας έχει μείνει εντελώς αναξιοποίητος εδώ και χρόνια κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σωστούς και ικανούς ανθρώπους στο τιμόνι του Δήμου. Εξίσου σε πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η παραλιακή ζώνη προκειμένου να μπει επιτέλους μια τάξη στο κομμάτι αυτό και να αναβαθμιστεί η Πόλη μας. 

Η καθαριότητα πρέπει να είναι σε άμεση προτεραιότητα σε όλη την περιφέρεια του Δήμου εάν θέλουμε να μιλάμε για περιοχή με τουριστικό προορισμό. Είναι τα ελάχιστα που μπορώ να αναφερθώ και που θα έπρεπε να είχαν γίνει χθες. Δείγμα παντελούς απουσίας και εγκατάλειψης του Δήμο μας. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα να και να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα άφθαρτα με γνώσεις, με όραμα και ανιδιοτέλεια να χειριστούν τα κοινά για να πάει μπροστά επιτέλους αυτός ο τόπος.
Είναι η ώρα που πρέπει να αναλογιστεί ο καθένας μας την σοβαρότητα και την ευθύνη των αποφάσεών του.


Κωστής Κατσικαλάκης Αρχιτέκτωνας

Post Top Ad

.............