Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κυρήχθηκαν Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κυρήχθηκαν Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν οι Τοπικές Κοινότητες Σκινιά , Καραβάδου, Δεµατίου, Καστελλιανών και Γαρίπας , ύστερα από σχετικό αίτηµα που υπέβαλε µε τη σύµφωνη γνώµη του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ο Δήµαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης προς την Περιφέρεια Κρήτης, για την αντιµετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από έντονα πληµµυρικά φαινόµενα που εκδηλώθηκαν στις παραπάνω περιοχές από τις 5-7 Απριλίου 2019. 


 Η απόφαση του Γενικού Γραµµατέα Πολιτικής Προστασίας αφορά την άµεση διαχείριση των συνεπειών από καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόµενα όπου οι ζηµιές στις καλλιέργειες, στο ζωικό κεφάλαιο αλλά και στις υποδοµές του Δήµου ήταν ιδιαίτερα σοβαρές. Συγκεκριµένα, όπως προβλέπει η απόφαση που υπέγραψε ο Γενικός Γραµµατέας Πολιτικής Προστασίας, η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ηµεροµηνία εκδήλωσης των φαινοµένων και για έξι (6) µήνες, δηλαδή µέχρι και τις 7 Οκτωβρίου 2019, ενώ άµεσα αναµένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες καταγραφής και αποζηµίωσης των πληγέντων. 

Post Top Ad

.............