25 χρόνια από το θάνατο του Γιώργου Γεννηματά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

25 χρόνια από το θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Εικοσιπέντε χρόνια κλείνουν σήμερα από το χαμό ενός μεγάλου αγωνιστή της Δημοκρατίας και πολιτικού οραματιστή, ενός μαχητή της ζωής, ενός σπάνιου, γενναίου ανθρώπου και εξέχοντος στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Ο αξέχαστος Γιώργος Γεννηματάς έζησε και έφυγε με το ήθος και το φρόνημα του ασυμβίβαστου μαχητή. Του μαχητή της πολιτικής, της κοινωνίας και της ζωής.
Ο Γεννηματάς υπήρξε φίλος για όλους. Για τους συντρόφους του, για τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά κυρίως για τον απλό κόσμο που τον αγάπησε και τον τίμησε με την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή του, ανεξάρτητα από την πολιτική του τοποθέτηση. Η δημοτικότητά του υπερέβαινε τα όρια της παράταξής του, του ΠΑΣΟΚ, ενώ η περιπέτεια της υγείας του τον ανέδειξε σε προσωπικότητα στην οποία συνυπήρχαν η τόλμη και η πίστη στον Άνθρωπο.



Συνήθιζε να μνημονεύει τα λόγια “η Δημοκρατία είναι έργο εμπιστοσύνης και πράξη τόλμης” και συμπλήρωνε, ότι δεν υπήρξε ποτέ αρρωστημένα δογματικός, ούτε εγκλωβίστηκε στην παγίδα της μοναδικής αλήθειας. “Είναι ώρα να περάσουμε από τους ανθρώπους με γνώμη, στους ανθρώπους με γνώση”, συνήθιζε να λέει.
Ο Γεννηματάς, διέθετε τη σπάνια πολιτική αρετή, το ήθος, τη δημοκρατική ευαισθησία και την αντίληψη που προϋποθέτει σεβασμό στην άλλη άποψη. Ήταν ταγμένος στην υπόθεση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Ελλάδας. Ο Γεννηματάς , απέρριπτε την παγιδευτική ευκολία του διακηρυκτικού λόγου, της μάταιης ξιπασιάς και της περιττής σύγκρουσης…
Αναδείχτηκε με την πράξη και τη στάση ζωής του, σε πόλο αναφοράς και σε πρότυπο Ήθους, Αγώνα και Ανθρωπιάς. Ένα πρότυπο που έχει ανάγκη σήμερα, όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά όλος ο πολιτικός κόσμος στον τόπο μας.
Εικοσιπέντε χρόνια μετά από την απώλεια ενός μεγάλου αγωνιστή και οραματιστή, η παρακαταθήκη της μνήμης του είναι αυτή που πρέπει να μας διδάσκει και να μας , εμπνέει· γιατί με τη στάση του απέναντι στη Ζωή, την Κοινωνία και την Πολιτική, μας πρόσφερε και εξακολουθεί να μας προσφέρει, ένα ολοζώντανο φωτεινό παράδειγμα γενναιότητας, ευθύνης, ικανότητας, ανθρωπιάς, μέτρου και αρετής. Αυτά δηλαδή που σήμερα όλοι χρειαζόμαστε.

ΚΛΩΝΤΖΑΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
Υποψήφιος Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Νομού Λασιθίου
Γιατρός Ορθοπεδικός
Ερυθρού Σταυρού 50, ΤΚ 72100 Αγ. Νικόλαος
Τηλ.- fax: 2841082080, κιν. +30 697 4478810

Post Top Ad

.............