H bluegr Hotels & Resorts με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον κορυφαίο Έλληνα chef Γιάννη Μπαξεβάνη, ο οποίος αναλαμβάνει τo consulting των εστιατορίων των ξενοδοχείων του ομίλου, Minos Beach art hotel, Minos Palace hotel & suites και Candia Park village στην Κρήτη καθώς και στο Life Gallery athens στην Αθήνα. Ο βραβευμένος chef φέρνει στην bluegr Hotels & Resorts την ξεχωριστή του φιλοσοφία για τη μαγειρική με στόχο να μοιραστεί την αγάπη του για την κρητική παράδοση με επισκέπτες από όλο τον κόσμο μέσα από μια σειρά νέων πιάτων, αφιερωμένων στην Τέχνη της ελληνικής κουζίνας.
Η γαστρονομική φιλοσοφία της bluegr Hotels & Resorts είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χρήση τοπικών προϊόντων και φρέσκων πρώτων υλών με στόχο την εξαιρετική ποιότητα, φιλοσοφία την οποία ασπάζεται και ο Γιάννης Μπαξεβάνης μέσα από το τρίπτυχο απλότητα, φρεσκάδα και υγιεινή διατροφή που χαρακτηρίζει την κουζίνα του.
Γνωστός σε Ελλάδα και εξωτερικό ως “ο μάγος των αρωματικών φυτών”, ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι διάσημος για την εμπνευσμένη χρήση ελληνικών χόρτων, βοτάνων και μυρωδικών στις δημιουργίες του που φιγουράρουν στα μενού αξιόλογων high-end εστιατορίων ξενοδοχείων και resorts, εντός και εκτός συνόρων. Με 11 Χρυσούς Σκούφους από το περιοδικό Αθηνόραμα και δύο διακρίσεις ως “Chef της Χρονιάς” από το περιοδικό Status, το 1991 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Στρασβούργου στη Γαλλία και το 2006 ανακηρύχθηκε “Chef Ελπίδα του Μέλλοντος” από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας.
Η ομάδα των chefs των τεσσάρων ξενοδοχείων της bluegr Hotels & Resorts ετοιμάζεται για μια νέα εποχή γεμάτη εμπνευσμένες γαστρονομικές δημιουργίες υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Μπαξεβάνη. Η Καλλιόπη Κουρκουτάκη (νέα επικεφαλής στην κουζίνα του Minos Beach art ho-tel, με εμπειρία στο Elia Dubai), ο Κυριάκος Μυλωνάς (head chef του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο La Bouillabaisse του Minos Beach art hotel, από το 2007), ο Άγγελος Αγγελούδης (νέος
head chef στο Minos Palace hotel & suites), ο Λάμπρος Τσιαμπαλής (chef στο Candia Park vil-lage) και ο Διονύσης Ζαχαρόπουλος (νέος head chef στο Life Gallery athens) είναι έτοιμοι να συστήσουν τη νέα γαστρονομική εποχή της bluegr Hotels & Resorts. Μια γαστρονομική εποχή στην οποία θα αναδειχθούν οι θησαυροί της Ελλάδας μέσα από συνεργασίες με ανεξάρτητους προμηθευτές και μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.
Ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν του 2019 ο Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Γάλλος chef Xavier Bouriot πραγματοποίησαν ένα ειδικό επιμορφωτικό σεμινάριο στην Κρήτη το τριήμερο 16-19 Φεβρουαρίου. Η ομάδα της bluegr Hotels & Resorts εκπαιδεύτηκε πάνω σε μοντέρνες τεχνικές για ζεστούς και κρύους μπουφέδες, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα στους επισκέπτες των ξενοδοχείων.
Μια συναρπαστική εποχή γευστικών απολαύσεων σε Αθήνα και Κρήτη επιφυλάσσει στους επισκέπτες της η bluegr Hotels & Resorts “παντρεύοντας” το ταλέντο του Γιάννη Μπαξεβάνη με τις παραδοσιακές πρώτες ύλες και τις γεύσεις της Ελλάδας συνθέτοντας έτσι μια κορυφαία γαστρονομική εμπειρία.
Περισσότερα για την bluegr Hotels & Resorts
Η bluegr Hotels & Resorts διαθέτει πέντε ξενοδοχειακές μονάδες σε Κρήτη, Αθήνα και Ρόδο. Οι
άρτιες εγκαταστάσεις και οι μοναδικές τοποθεσίες, σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση και την άριστη φιλοξενία συνθέτουν τη βάση της φιλοσοφίας του ομίλου, τα ξενοδοχεία του οποίου μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε είδους επισκέπτη. Το Minos Beach art hotel αποτελεί μέλος της αλυσίδας The Small Luxury Hotels of the World, το Minos Palace hotel & suites απευθύνεται μόνο σε ενήλικες, το Candia Park village είναι αφιερωμένο στη δημιουργία των ιδανικών οικογενειακών διακοπών, το Life Gallery athens αποτελεί ένα καταφύγιο ηρεμίας και το Miramare suites & villas λειτουργεί ως μέλος των Sunprime Hotels.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Travelworks Public Relations (Δήμητρα Μωραΐτη | +30 210 9222525 | moraiti@travelworks.gr )