Δυναμική και εφέτος η παρουσία της Σητείας στην μεγαλύτερη έκθεση της Ευρώπης ITB στο Βερολίνο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Δυναμική και εφέτος η παρουσία της Σητείας στην μεγαλύτερη έκθεση της Ευρώπης ITB στο Βερολίνο

Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου (ITB) παρουσιάζει ολόκληρο τον τομέα του ταξιδιού: Χώρες, προορισμοί, διοργανωτές, συστήματα κρατήσεων, μεταφορείς, ξενοδοχεία και όλους εκείνους που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους ευχάριστες στιγμές στις διακοπές τους.


Σε μια όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη οικονομία, τα επαγγελματικά ταξίδια έχουν καταλάβει σημαντική και επικερδή θέση στην ταξιδιωτική βιομηχανία παράλληλα με ταξίδια αναψυχής. Η ΙΤΒ είναι το ιδανικό μέρος για νέες τάσεις και φιλοσοφίες του κλάδου καθώς και δυνατότητες συνεργασίας.

Με 166 εκθέτες, μεταξύ αυτών Έλληνες ξενοδόχοι, τουριστικά γραφεία, δήμοι, περιφέρειες, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών του τουριστικού κλάδου, συμμετείχε η Ελλάδα. Το ομαδικό περίπτερο του ΕΟΤ και μια σειρά από δρώμενα, όπως παρουσιάσεις από σεφ και live cooking στο πλαίσιο της έκθεσης, φρόντισαν όπως κάθε χρόνο για την ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την προσέλκυση μεγάλου αριθμού τουριστών για την επόμενη τουριστική σαιζόν. H προσέλευση στο ελληνικό περίπτερο ήταν μεγάλη τόσο τις τρεις πρώτες μέρες που αφορούσε τους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και τις δύο επόμενες, όπου η έκθεση ήταν ανοιχτή και για το κοινό. Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του 2018, επιφύλασσε μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για την Ελλάδα. 
Στο φεστιβάλ τουριστικών ταινιών του Βερολίνου Golden City Gate, η χώρα μας έλαβε το δεύτερο βραβείο παγκόσμιου προορισμού και το πρώτο στην Ευρώπη, για το βίντεο του ΕΟΤ “Greece- A 365-Day Destination”, που είναι διάρκειας 3΄36΄΄ και έχει ως θέμα, τις εικόνες, τον ήχο και τα χρώματα της Ελλάδας στις τέσσερις εποχές του χρόνου. Στην ITB Berlin 2018, συμμετείχαν 10.000 εκθέτες από 186 χώρες. Μεταξύ των 170.000 επισκεπτών, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από την πολιτική, δήμαρχοι και περιφερειάρχες με σκοπό τη δικτύωση και το κλείσιμο επαγγελματικών συμφωνιών με τους παγκόσμιους «παίκτες» και παράγοντες του τουριστικού κλάδου. 
Η ΙΤΒ Berlin αποτελεί έναν αξιόπιστο δείκτη της κατάστασης του κλάδου και μια απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης για μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες του κόσμου. Η διεθνής ταξιδιωτική βιομηχανία απέδειξε την αντοχή της στο πρόσωπο της κρίσης των προσφύγων και των γεωπολιτικών κινδύνων, αποδεικνύοντας ότι παραμένει η δυναμικά αναπτυσσόμενη βιομηχανία παρά τις δύσκολες παγκόσμιες συνθήκες. 
Την έκθεση ΙΤΒ κάλυψαν συνολικά περίπου 5.000 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από 76 χώρες και περίπου 450 bloggers από 34 χώρες. Στην ΙΤΒ 2019, θα παρουσιαστεί για τρίτη φορά σε ειδικό χώρο, το Medical Tourism Pavilion, ο Ιατρικός Τουρισμός, ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος, δίνοντας τη δυνατότητα σε ιατρικούς προμηθευτές να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ θα διοργανωθούν και σχετικές παράλληλες εκδηλώσεις. 
Συγκεκριμένα, θα διοργανωθεί το Medical Media Lunch για την επαφή των δημοσιογράφων και των εκδοτών με τους εκθέτες του Ιατρικού Τουρισμού καθώς και η Medical Tourism ΙΤΒ Night 2019 με στόχο το networking ανάμεσα στους αγοραστές, τους προμηθευτές και τα μέσα επικοινωνίας. Σημειώνεται ότι και το 2019 η ITB Berlin θα προσφέρει στους εκθέτες το “ITB SPEED NETWORKING”, πεντάλεπτα meetings μεταξύ εκθετών και buyers, με στόχο το κλείσιμο συνεργασιών. Η ΙΤΒ είναι, ωστόσο, μια έκθεση, που ξεπερνά τα σύνορα της Ευρώπης και αναπτύσσεται συνεχώς παγκοσμίως. 
Συγκεκριμένα, η έκθεση ΙΤΒ China έλαβε χώρα για πρώτη φορά στις 10-12.05.2017 στη Σαγκάη, συγκεντρώνοντας 600 εκθέτες από 70 χώρες και 10.000 εμπορικούς επισκέπτες. Η επόμενη ΙΤΒ China θα διοργανωθεί στις 16.-18.05.2018, στην οποία ο ΕΟΤ διοργανώνει Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο. Επιπρόσθετα, η ΙΤΒ Asia θα λάβει χώρα στις 17 - 19.10.2018 στη Σιγκαπούρη, στην οποία ο ΕΟΤ διοργανώνει Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο. Στην τελευταία διοργάνωσή της συγκέντρωσε 940 εκθέτες από 113 χώρες, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση. 
Οι 5 Έλληνες εκθέτες, που συμμετείχαν στο περίπτερο του ΕΟΤ ήταν οι: Asit Greece, ΗΑΤΤΑ, Hetco Tours – Greece, Rhodes Tourism Promotion Organization και The Travel Company, καθώς και οι εταιρίες ΙΜΤ Travel Services SA και TourGreece, ως ανεξάρτητοι εκθέτες. Ιστοσελίδα: www.itb-asia.com
Δυναμική και εφέτος η παρουσία της Σητείας στην μεγαλύτερη έκθεση της Ευρώπης ITB στο Βερολίνο καθώς και στο κομμάτι των εναλλακτικών μορφών τουρισμού 
( Γεωπάρκα ) Την Σητεία εκπροσώπησε για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων επαρχίας Σητείας κύριος Γιάννης Κακουράκης.


Ξενοφών Πετρόπουλος, Group Communications Director, ΣΕΤΕ, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Post Top Ad

.............