Σητεία η Πόλη μας Αναζητεί τον ηγέτη της - του Γεωργίου Μακρή - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Σητεία η Πόλη μας Αναζητεί τον ηγέτη της - του Γεωργίου Μακρή


Μια ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη άποψη μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κύριος Γιώργος Μακρής, όσον αφορά το πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη της Σητείας.

Η Πόλη μας Αναζητεί τον ηγέτη της…





Σε λίγες εβδομάδες, οι πολίτες της πόλης μας, θα κλιθούν στην κάλπη, προκειμένου να επιλέξουν τον κατάλληλο καπετάνιο, που θα οδηγήσει για μια πενταετία, το πλοίο του δήμου Σητείας, σε δημιουργικά, αποτελεσματικά και απρόσκοπτα λιμάνια.

Μέχρι σήμερα, οι υποψήφιοι που έχουν εκφράσει την επιθυμία, να βρεθούν στο τιμόνι του δήμου, είναι τέσσερεις αξιόλογοι συμπολίτες μας, ο νυν δήμαρχος Θοδωρής Πατεράκης ο κ. Γιώργος Ζερβάκης ο κ. Νίκος Καραμανωλάκης και ο πρώην δήμαρχος Νίκος Κουρουπάκης. 

Καλούμαστε λοιπόν, όλοι εμείς οι ψηφοφόροι πολίτες της πόλης μας, να επιλέξουμε τον καλύτερο πολίτη, αυτόν που θα έχει την ικανότητα, την δύναμη, την διορατικότητα, αλλά προπάντων τη θέληση, να παλέψει με δύσκολα προβλήματα, και να κάνει πράξη το όραμα, που αξίζει να έχει ο τόπος μας. Οι πολίτες έχουν ανάγκη και επιδιώκουν να βιώνουν την καθημερινότητά τους, με ασφάλεια και ευτυχία.
Στην παρούσα φάση της εκλογικής αναμέτρησης, δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα, οι κακές ιδιοτελείς επιλογές, τις φορτώνετε ο τόπος, με άλλη μια πενταετία απραξίας. Ούτε πρόκειται μετά την κάλπη, όταν αντιληφθούμε το σφάλμα μας, θα γίνομε όλοι κοψοχέρηδες (μετά πως θα πίνομε τσι ρακές).

Έχομε το χρόνο να σκεφτούμε, γνωριζόμαστε λίγο πολύ όλοι. ΄Eχουμε γνώση από το παρελθόν και το παρόν της πόλης μας, και οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον. Ο τόπος μας είναι ο πλούτος μας, και θα πρέπει να τον αξιοποιήσουμε, να αλλάξουμε την εικόνα της εγκατάλειψης, της απλής διαχείρισης και της δικαιολογίας, ότι φταίνε οι άλλοι, που δεν μας δίνουν χρήματα. Χωρίς πίστη στον αγώνα, όλα μοιραία γίνονται ακατόρθωτα. 

Ας υπολογίσουμε λοιπόν, το βάρος και την αξία του κάθε υποψηφίου δημάρχου. Όλοι οι αξιόλογοι ανταγωνιστές, στην αρχηγία του δήμου, έχουν επιλεγεί σε προηγούμενες αναμετρήσεις και υπηρέτησαν, από διάφορες θέσεις στο δήμο. Έχομε λοιπόν, μια πρώτη εικόνα απόδοσης ικανότητας, δεξιότητας και έργου στην αποτελεσματική ενάσκηση των καθηκόντων, στη θέση που ο καθένας είχε επιλεγεί. Αξιολογούμε τα μέχρι σήμερα έργα, μείζονος και ελάσσονος σημασίας που υλοποιήθηκαν, και απολαμβάνουν οι πολίτες σήμερα.
Πόσα χρόνια έχουν περάσει, και γιατί τόση αδιαφορία, φταίει ο κακός καιρός, η το ανθρώπινο δυναμικό που διαχειριζόταν τα θέματα της πόλης. Πιστεύω το δεύτερο, έχομε πολλά παραδείγματα από άλλους δήμους, που και εν καιρώ κρίσης, έκαναν, και κάνουν έργα.
Με μια τόσο μεγάλη χρονική περίοδο απραξίας, που έχει υποστεί ο τόπος μας, έχει οδηγηθεί πλέον ο δήμος, στην θλιβερή κατηγορία της οπισθοδρόμησης.
Έχομε την άνεση του χρόνου να δοκιμάσομε ένα νέο πρόσωπο για δήμαρχο; Πιστεύω όχι, χαμένος χρόνος για τον τόπο, και ταυτόχρονα είναι χαμένος χρόνος, και από τη ζωή μας. 

Θα αφήσομε να περάσει άλλη μια χαμένη πενταετία; Έχομε τα χρονικά περιθώρια, η επικρατούν τέτοιες ευνοϊκές συνθήκες στον τόπο μας, που μας δίνεται η ευκαιρία, να δοκιμάζομε και νέα πρόσωπα, στο τιμόνι του δήμου; 
Στην σημερινή κατάσταση που περνάμε, η ψήφος μας δεν πρέπει να έχει, την τύχη της προσωπικής ιδιοτέλειας, του ατομικού συμφέροντος, του φίλου η του συγγενή. Έχει αξία η επιλογή μας, μόνο αν θέσομε, πάνω απ΄όλα, το συμφέρον του τόπου που όλοι εμείς οι πολίτες, βιώνουμε καθημερινά. Όποια άλλη σκέψη, μοιραία οδηγείται σε τυχερό παιγνίδι, που πάντα περιμένεις, την τύχη σου να σε ευνοήσει. 

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, έχομε ένα ισχυρό πλεονέκτημα στην επιλογή μας. Η επιθυμία του πρώην δημάρχου Νίκου Κουρουπάκη, να διεκδικήσει και πάλι την ηγεσία του δήμου, δίνει λύση για σοβαρή ώριμη σκέψη στην απόφασή μας. Είναι ο συμπολίτης μας, ο οποίος έχει καταξιωθεί στο παρελθόν, στη θέση του δημάρχου, με έργα και δημιουργικές διορατικές τοποθετήσεις, για μείζονος σημασίας θέματα του δήμου. Όλοι οι πολίτες της πόλης, καμαρώνουν και απολαμβάνουν, σήμερα τα έργα και την πρόοδο, που με άοκνες προσπάθειες στη διάρκεια της θητείας του, πέτυχε να προσφέρει στο τόπο μας.

Τέλος προσωπικά ενθαρρύνω, τους νέους και νέες της επαρχίας μας, να μη διστάσουν να πλαισιώσουν, τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών, τους δίνεται η ευκαιρία με την ενασχόλησή τους στα κοινά, να αναδειχθούν στο μέλλον ικανότατοι ηγέτες.

Post Top Ad

.............