Τα Ανώγεια και η Κρήτη αποχαιρέτισαν τον μεγάλο κρητικό λυράρη και δάσκαλο της Κρητικής μουσικής Γιώργη Καλομοίρη - Γιωργαντό. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Τα Ανώγεια και η Κρήτη αποχαιρέτισαν τον μεγάλο κρητικό λυράρη και δάσκαλο της Κρητικής μουσικής Γιώργη Καλομοίρη - Γιωργαντό.


Τα Ανώγεια και η Κρήτη αποχαιρέτισαν τον μεγάλο κρητικό λυράρη και δάσκαλο της Κρητικής μουσικής Γιώργη Καλομοίρη - Γιωργαντό.
Πλήθος κόσμου Συγγενών, χωριανών, φίλων και Κρητικών καλλιτεχνών είπαν το τελευταίο αντίο με λύρες, και μαντινάδες που συγκίνησαν όλους όσους βρέθηκαν στο νεκροταφείο των Ανωγείων.΄


Ο Λευτέρης Καλομοίρης - ο Ντελικανής των Ανωγείων με μαντινάδες που προκάλεσαν συγκινησιακό φόρτο είπε το δικό του αντίο στον αθάνατο λυράρη της Κρητικής μουσικής.
Ο Νικηφόρος Αεράκης φανερά συγκινημένος και σπαστά λόγια πάνω απο το φέρετρο αποχαιρέτησε τον Γιώργη Καλομοίρη με μια μαντινάδα

Εξέχασες τη λύρα σου να πάρεις είς στον Άδη
Ο Ψαρονίκος είναι κιά... και θα σου δώσει άλλη





Σε συγκινησιακά ατμόσφαιρα και με μαντινάδες νωρίτερα πλήθος κόσμου στον μικρό ιερό ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο έσπευσε ( δείτε εδώ ) να αποχαιρετήσει τον μεγάλο λυράρη.

Ο μεγάλος Κρητικός λυράρης ( δείτε εδώ ) "έφυγε" από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Φεβρουαριου σε ηλικία 88 ετών στο Βενιζέλειο, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.
















Post Top Ad

.............