Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Λασιθίου ΚΙΝ.ΑΛ. για το θάνατο του Αντώνη Βγόντζα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Λασιθίου ΚΙΝ.ΑΛ. για το θάνατο του Αντώνη Βγόντζα

Η ξαφνική είδηση της απώλειας του Αντώνη Βγόντζα μας γεμίζει όλους με ανείπωτη θλίψη και σπαραγμό. Ιδιαίτερα σε όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε, και να διδαχτούμε από τη ζωή και τους αγώνες του. Να συνεργαστούμε και να αγωνιστούμε μαζί για κοινά ιδανικά, αξίες και ιδέες για μια δικαιότερη κοινωνία.
Ο Αντώνης Βγόντζας υπήρξε όχι μόνο ένας σπουδαίος πολιτικός και διακεκριμένος νομικός, αλλά ένας σπάνιος και εξέχων πνευματικός άνθρωπος που ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και την ποιότητά του. Για πολλά χρόνια υπηρέτησε την Κοινωνία, την Αριστερά, τη Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής και αγάπησε με ιδιαίτερο πάθος την πατρίδα του την Κρήτη και το Λασίθι. Άφησε πίσω του ένα πλούσιο πολιτικό και πνευματικό έργο και διακόνησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του ως δημόσιο πρόσωπο, κερδίζοντας την εκτίμηση και την ειλικρινή αποδοχή όλου του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας.



Ο εκλιπών δημιουργικός και ανήσυχος ο ίδιος, προικισμένος με πληθωρική αισθαντικότητα, ευαίσθητος δέκτης των πιο γόνιμων μηνυμάτων της εποχής, αλλά και στέρεα ριζωμένος για να προσφέρει στο πνεύμα, την επιστήμη, την κοινωνία, την πολιτική και τη γενέθλια γη του, με την απώλειά του, κατά πως λέει ο ποιητής έκανε ένα «άλμα προς την αιωνιότητα πέρα από τη φθορά». Το επίγειο αποτύπωμα, το πέρασμά του από τη φλούδα τούτη της γης, καταγράφεται με τα πιο φωτεινά γράμματα όχι μόνο για εμάς τους συναγωνιστές και συνυποψήφιούς του, αλλά και για ολάκερη την κοινωνία της Κρήτης και της Ελλάδας.

Σε δίσεχτους καιρούς για την κοινωνία και τη χώρα, η δράση και η ζωή του αποτελούν ορόσημο και σηματωρό για τους νέους. Πάλεψε όχι μόνο για να δώσει μορφή και σχήμα σε αξίες, ιδέες και ιδανικά, αλλά έδωσε με υποδειγματική αξιοπρέπεια και γενναιότητα την προσωπική και άνιση μάχη του, έως εσχάτων.
Ως συνυποψήφιός του στο Νομό Λασιθίου στις επερχόμενες εκλογές με το Κίνημα Αλλαγής, τον αποχαιρετώ στο μακρινό ταξίδι της αιωνιότητας και της αβράδιαστης μέρας, με βαθύ σεβασμό, ευγνωμοσύνη και συγκίνηση. Σκύβω ευλαβικά το γόνυ και υποκλίνομαι στη μνήμη του για ό,τι σπουδαίο και υψηλό άφησε με τη ζωή και τη δράση του.
Στην οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

Μανόλης Κλώντζας
Υποψήφιος Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) Νομού Λασιθίου
Γιατρός Ορθοπεδικός

Post Top Ad

.............