Σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου στη Σητεία εσπερίδα για την νέα ΚΑΠ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου στη Σητεία εσπερίδα για την νέα ΚΑΠ

Η Ένωση Σητείας παρακολουθεί και ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία και την προοπτική εφαρμογής της νέας ΚΑΠ 2020-2027. Μέσα σε δύο βασικούς άξονες συνοψίζονται τα κείμενα των κανονισμών της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινή Γεωργική πολιτική.
– Ο μειωμένος προϋπολογισμός για τις άμεσες ενισχύσεις και ακόμα πιο μειωμένος για τα αγροτικά προγράμματα.
– Οι απαιτήσεις, για τα μέτρα πολλαπλής συμμόρφωσης, οι οποίες είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με την περίοδο 2014-2020 προκειμένου να λάβει ένας παραγωγός την επιδότηση.
Οι αγρότες και ο διοικητικός μηχανισμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που επιβάλλουν διαφορετικές λογικές από αυτές των προηγούμενων ετών με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής γεωργικών συμβουλών προς τους παραγωγούς  και την δημιουργία ενός συστήματος παρακολούθησης καλλιεργειών, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με αυτό του ΟΣΔΕ (Επιδοτήσεις).
Για την  εφαρμογή του πλαισίου, τα κράτη -μέλη πρέπει να ορίσουν ένα εθνικό πρότυπο λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τα ειδικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης περιοχής με στόχευση:
– Στο δίκαιο εισόδημα
– Στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού
– Στην ανάπτυξη της υπαίθρου
– Στην διαχείριση κινδύνου
– Στην κλιματική αλλαγή
– Στην βιωσιμότητα
– Στην καινοτομία
– Στην ασφάλεια τροφίμων.
Στο πλαίσιο αυτό της νέας ΚΑΠ, η οποία θέτει την εισαγωγή της τεχνολογίας και της καινοτομίας στο χωράφι ως το μεγάλο ζητούμενο απαιτώντας ταυτόχρονα από κάθε κράτος να οραματιστεί, σχεδιάσει και υλοποιήσει το δικό του πρόγραμμα, θεωρούμε υποχρέωσή μας  σε συνεργασία με τη «Γαία Επιχειρείν» να ενημερώσουμε αναλυτικά τους αγρότες της περιοχής μας.
Η ενημέρωση θα γίνει σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στο «Πολύκεντρο» του Δήμου Σητείας από τον κ. Δημήτρη Καπνιά, Διευθυντή Έργου ΟΣΔΕ της «Gaia Επιχειρείν» και εκπρόσωπο τον Ευρωπαίων αγροτών στην επιτροπή διαλόγου Ε.Ε. για τις άμεσες ενισχύσεις και το πρασίνισμα.
Για την Ένωση Σητείας ΑΕΣ
Ο Πρόεδρος Μανώλης Μαυροματάκης

Post Top Ad

.............