Κατέρευσε η ιστορική γέφυρα του Κερίτη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Κατέρευσε η ιστορική γέφυρα του Κερίτη

Λίγα λεπτά πριν τις 3 το μεσημέρι, γέφυρα του Κερίτη, μια γέφυρα που έστεκε περισσότερα από 100 χρόνια και ήταν ένα είδος συμβόλου και ιστορίας της περιοχής δεν υπάρχει πια, καθώς παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού.


Η γέφυρα, άνοιξε χθες το απόγευμα, εξαιτίας της μεγάλης κατολίσθησης στο Φουρνέ, προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση οχημάτων, ωστόσο σήμερα, το πρωί, κατέρρευσε τμήμα λίγο πριν την είσοδο στην γέφυρα και λίγες ώρες αργότερα, έπεσε η γέφυρα.


Από νωρίς το πρωί, στη γέφυρα είχε διαπιστωθεί πρόβλημα καθώς είχε υποσκαφή το σημείο στο οποίο το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει παρεμβάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς όμως τελικά η γέφυρα να σωθεί.

Η γέφυρα του ποταμού Κερίτη στον Αλικιανό είναι πετρόκτιστη με τρία τόξα και κτίστηκε το 1908, έχοντας χαρακτηριστεί ως διατηρητέο νεώτερο μνημείο. Η γέφυρα κατέρρευσε στις 25 Φεβρουαρίου 2019,, κατά τη διάρκεια μεγάλης κακοκαιρίας.
Δίπλα στο χώρο αυτό την πρώτη Αυγούστου 1941 οι Γερμανοί εκτέλεσαν 118 άνδρες, ανάμεσα τους και ανάπηρους, από την περιοχή με την κατάπτυστη κατηγορία της αντίστασης κατά την εισβολή των Γερμανών στο νησί.
Ως και σήμερα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη των Γερμανών για αυτό το αισχρό έγκλημα πολέμου στον Αλικιανό, όπως και σε κανένα άλλο μαρτυρικό μέρος της Κρήτης




Post Top Ad

.............