Το λιμεναρχείο Σητείας επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Καραμανωλάκης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Το λιμεναρχείο Σητείας επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Καραμανωλάκης



Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Σητείας πραγματοποίησε τη Παρασκευή 1/2/2019 ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Καραμανωλάκης συνοδευόμενος από το πρώην Λιμενάρχη Σητείας κ.Εμμ.Αντωνάκη. Συναντήθηκαν με τον Λιμενάρχη Σητείας κ. Ιωάννη Ψαράκη και αφού ανταλλάχτηκαν ευχές ο κ. Καραμανωλάκης εξήγησε το λόγο της επίσκεψής του: “ Η Λιμενική Αρχή εκτός των άλλων χώρων αρμοδιότητάς της, εποπτεύει κατά τη κείμενη νομοθεσία το λιμένα και τη χερσαία ζώνη λιμένα Σητείας (επίσης του αλιευτικού καταφυγίου του Κουρεμένου και του Μόχλου), που φορέας διαχείρησής του είναι Δημοτικό  Λιμενικό Ταμείο Σητείας, Ν.Π.Δ.Δ.  του Δήμου Σητείας. Είναι επομένως μείζονος σημασίας η σωστή και αποτελεσματική λειτουργία της Λιμενικής Αρχής και προφανής η αναγκαιότητα ουσιαστικής συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή”. Ο Κος Λιμενάρχης παίρνοντας το λόγο, διευκρίνησε ότι “η Υπηρεσία  λειτουργεί άψογα, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά προς όφελος της τάξης και της ασφάλειας του πολίτη και αυτό οφείλεται κυρίως στα άξια στελέχη που διαθέτει αλλά και στη καλή συνεργασία που έχει με τους πολίτες”.



ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ: ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
Ο κ. Καραμανωλάκης ανέφερε ότι “η χερσαία ζώνη αποτελεί τμήμα της οικονομικής, της κοινωνικής αλλά και της πολιτιστικής ζωής του τόπου ο δε Λιμένας Σητείας θα καταστεί πύλη εισόδου της Ανατολικής Κρήτης και προορισμός κρουαζιέρας , Yachting κ.α., εφ'όσον ευθυγραμμιστεί σύμφωνα με τα διεθνή ''standards'' ενώ ταυτόχρονα υπάρξει αναβάθμιση των υποδομών, αξιοποιώντας κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως π.χ. το “Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας”. Στόχος βέβαια παραμένει να ολοκληρωθεί το master plan διότι ένας σωστός σχεδιασμός μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης. Αυτή τη στιγμή υπάρχει άμεση ανάγκη για δημιουργία επιβατικού σταθμού (ο παλαιός δεν πληρεί τις προϋποθέσεις), εκσυχρονισμού του φωτισμού, περίφραξη, να τοποθετηθούν πυροσβεστικές φωλιές, να κατασκευαστούν τουαλέτες για τους επισκέπτες κ.α. Παράλληλα η λιμενολεκάνη που αποτελεί αλιευτικό καταφύγιο για επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη πρέπει να καταστεί ασφαλής από τους νοτιοανατολικούς ανέμους με τοποθέτηση υποθαλάσσιων κυματαθραυστών στην είσοδο, να τοποθετηθούν πλωτές εξέδρες για τα μικρά σκάφη, μόνιμα αγκυροβόλια για εύκολο ελλιμενισμό των σκαφών (η διαθεσιμότητα μάλιστα των οποίων  να μπορεί να διερευνηθεί και με e-εφαρμογές). Πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της προσάμμωσης με εκβάθυνση της λιμενολεκάνης και βέβαια να γίνει αντικατάσταση των παλαιών Pilars και τοποθέτηση νέων όπου χρειάζεται (είναι συστήματα απαραίτητα για υδροδότηση και ηλεκτροδότηση των σκαφών).
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΣΗΤΕΙΑΣ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ
Ο κ. Αντωνάκης ανέφερε ότι ως Λιμενάρχης είχε καταθέσει  προτάσεις για την αναβάθμιση του Λιμένα Σητείας, είχε μάλιστα προτείνει  να μεταστεγαστούν στο κτίριο του Απεντομωτηρίου το Λιμεναρχείο, το Αστυνομικό Τμήμα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ παράλληλα, το Δημοτικό κτίριο που στεγάζεται τώρα το Λιμεναρχείο να μετατραπεί σε επιβατικό σταθμό. Η στέγη αμιάντου του Απεντομωτηρίου πρέπει να απομακρυνθεί αφού πρόκειται για καρκινογόνο υλικό και σε μια ενδεχόμενη αποκατάσταση του κτιρίου η στέγη να γίνει με φωτοβολταϊκά πάνελ, παρέμβαση που μπορεί να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (π.χ. από το Πράσινο Ταμείο). Η συζήτηση που έγινε σε πολύ φιλικό και θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε  με αναφορά στον Απινιδωτή που υπάρχει στο χώρο του Λιμεναρχείου και τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να αντιμετωπιστεί ένα επείγον περιστατικό.

Post Top Ad

.............