Σητεία εκλογές 2019: Υπάρχει διαφορετικότητα ή ανακάτεμα της τράπουλας. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Σητεία εκλογές 2019: Υπάρχει διαφορετικότητα ή ανακάτεμα της τράπουλας.

Πλησιάζοντας οι δημοτικές εκλογές οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 φουντώνουν οι ζυμώσεις, οι συζητήσεις, και οι κινήσεις των υποψηφίων δημάρχων αλλά και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. 
Αθρόα 

Τηλέφωνα, κρυφές συναντήσεις, εντάσεις, αγωνία, ξαφνικές φιλίες, αλλά και αιφνίδιοι πολιτικοί θάνατοι... διαταράσσουν την όμορφη πόλη και τους αθώους πολίτες που προσδοκούν.
Δυνατά ονόματα που άτυπα θα καλέσουν σε συστράτευση πολίτες, ανεβάζουν τον πήχη, αλλά και πολλές φορές κατεβάζουν τον αγώνα σε επίπεδα εξέδρας ποδοσφαιρικού αγώνα.

Ο σοφός λαός λέει την φράση ( δώσε μου γήπεδο για να παίξω μπάλα )
Ακούγεται... ότι η μπάλα χάθηκε, το γήπεδο έμεινε βρεγμένο, οι βασικοί παίχτες αναζητούνται, και ο πάγκος των αναπληρωματικών όλο και μειώνεται.
Η δεξαμενή των ψήφων ( στο γήπεδο της πολιτικής ) στενεύει.


Η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία των εκλογών με την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και βέβαια τους δήμους να έχουν ανοίξει διάπλατα το πουγγί των παροχών σε μία προσπάθεια να φτάσουν, φορείς, και συνδυασμοί ισχυρότεροι στις κάλπες.

Ένα εκρηκτικό μείγμα προεκλογικών υποσχέσεων και χρηματοδοτικών αναγκών που αθροίζουν δισεκατομμύρια ευρώ, διαμορφώνουν μέρα με τη μέρα σκηνικό αναδρομικής χρεοκοπίας σε μια χώρα που βρίσκεται ταυτόχρονα αποκλεισμένη τόσο από τις αγορές όσο και από τον εύκολο δανεισμό των πιστωτών της, αλλά αίφνης καλείται να μοιράσει χρήματα που δεν διαθέτει, ούτε μπορεί να βρει.

Όμως την ίδια στιγμή αφήνει ελεύθερους δημάρχους και  περιφερειάρχες και υπουργούς να σπαταλούν χρήματα για την επανεκλογή τους, να εξαγοράζουν ενδεχομένως ψήφους και επιρροή, να υπογράφουν έργα να μοιράζουν κονδύλια  μεχρι τελικής… ψήφου!
Με αυτό τον τρόπο η κάθε πόλη καταλήγει Μονόπολη. Η όποια αλλαγή μπλοκάρεται δημιουργώντας έτσι τεράστια ντεζαβαντάζ για  ανθυνυποψήφιους και για νέους συνδυασμούς και τελικά ίσως νοθεύεται η ίδια η δημοκρατία.
Στην πόλη της Σητείας οι υποψήφιοι πήραν την θέση τους, με διαφορετικούς συνδυασμούς, διαφορετικά χρώματα, διαφορετικά εμβλήματα, με διαφορετικά πρόσωπα και ίσως και απο διαφορετικές αφετηρίες και σημεία εκκίνησης.
Πόσο διαφορετικά θα είναι άραγε τα βήματα του δημοτικού εκλογικού αγώνα με τόσα διαφορετικά στοιχεία που ο καθένας απο τους 5 συνδυασμούς θα παρουσιάσει.

Ή μήπως δεν υπάρχει διαφορετικότητα αλλά ανακάτεμα της τράπουλας.


Τα πρωτοφανή φαινόμενα που παρουσιάζονται στη Βουλή διαβάζοντας στα Μ.Μ.Ε της Πρωτεύουσας πως πλέον έχουμε 302 βουλευτές καθώς οι δύο είναι και συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι, δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα δημοτικά δρώμενα του δήμου Σητείας όπου για παράδειγμα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κύριος Πέτρος Δημητροπουλάκης δηλώνει και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του κυρίου Γιώργου Ζερβάκη ( ο οποίος στην παρούσα φάση δεν βρίσκεται εκλεγμένος εντός του δημοτικού συμβουλίου )

Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σητείας κυρία Ελένη Πλατανάκη η οποία άνηκε έως και πρότινος στις τάξεις της δημοτικής αρχής πρίν από λίγες ημέρες με δελτίο τύπου που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσε την αποχώρηση της για λόγους εντιμότητας, ηθικής και αξιοπρέπειας οι οποίοι δεν της επιτρέπουν να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της στη θέση αυτή αφού, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, προτίθεται να στηρίξει άλλο συνδυασμό.

Στον βωμό των παραιτήσεων και των διαρροών σκυτάλη παίρνει ο μέχρι χθές πρόεδρος του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Σητείας κύριος Μιχάλης Αντωνιδάκης δηλώνοντας με την σειρά του στα Μ.Μ.Ε την ανεξαρτητοποίησή του. 


Παρατηρούμε ότι όσο πλησιάζουμε στην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών εκλογών, το μπόουλινγκ της κεντρικής πολιτικής σκηνής ( όπου και θα επιφέρει εξελίξεις και ίσως διαφοροποιήσεις στην εκάστοτε τοπική περιφέρεια ) συναγωνίζεται το μπόουλινγκ των τοπικών πολιτικών αντιπάλων. 
Ένθεν και ένθεν, αντιπαραθέσεις, απειλές, κατηγορίες, άλλοτε με πολιτικά επιχειρήματα και άλλοτε με προσωπικά χτυπήματα, διαδέχονται τα social media.

Σε μια πόλη 13.000 Ανθρώπων η συνεννόηση και η ανάγκη για το μαζί ... αναζητάτε.
Τα Πολιτικά επιχειρήματα αντικαθιστούν, οι ύβρεις και οι απαξιώσεις. 

Η ποινικοποίηση συγγενικών σχέσεων, και προσώπων που έχουν αποδείξει απο όποια θέση και άν κατέχουν το ήθος τους, η προσπάθεια αποξήλωσης και απαξίωσης εθελοντικών φορέων ( βλέπε - Ε.Δ.Ε.Α.Κ ) ( βλέπε Σύλλογο φίλων Νοσοκομείου Σητείας ) ( Δημοσιογράφων ) που κοινό παρανομαστή έχουν την διάθεση προσφοράς και πολλές φορές αντικατάστασης ( με βάση τις δράσεις τους ) της ίδιας της πολιτείας ή της δημοτικής αρχής παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές, που η Ελλάδα ζώντας της μόνο χαμένη βγήκε.

Ο Κλεισθένης που περιμέναμε απο καιρό να έρθει να μας μάθει να συνεργαζόμαστε, να σχεδιάζουμε, να συνομιλούμε με πλάτη μόνο τα προβλήματα, πρίν καλά καλά εμφανιστεί σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, φέρνει ανακατατάξεις σε καρέκλες, σε φιλίες σε συνεργασίες και βέβαια σε ιδεολογίες.

Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που απο πολιτικοί αντίπαλοι θα γίνουν συνέταιροι, αλλάζοντας μόνο την φανέλα της εξουσίας και της προσδοκίας για ένα καλύτερο αύριο βαδίζοντας στους δρόμους που μέχρι χθές οι ίδιοι έχτιζαν και σήμερα διαλαλούν στον κόσμο ότι θα τους αλλάξουν.

Η δομή του Κλεισθένη απαιτεί κοινές συνιστώσες απο αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα.
Αντιδήμαρχοι θα βρεθούν άραγε στο ίδιο τραπέζι με τους μέχρι χθές πολιτικούς και διαδικτυακούς τους αντιπάλους ή θα ανταλλάξουν την ζεστή θέση τους με εξίσου ζεστά χαμόγελα. 

Καθόλου ευφάνταστες ιστορίες δεδομένο ότι η πολυπόθητη αυτοδυναμία με την έως και τώρα δημοτική σκακιέρα φαντάζει αδύνατη και θα τα κουκιά θα ξαναμετρηθούν με σπόντες και ανταλλαγές αξιών και αντιπαραθέσεων για να συνεχιστεί και το θεάρεστο έργο αλλά και το νέο μέλλον που ανοίγεται στην Σητεία.

Α/Γ

Post Top Ad

.............