Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου


Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα και ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και με τις ευλογίες των δύο Σεβ. Μητροπολιτών του Νομού Λασιθίου, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου πριν το μεσημέρι της Παρασκευής 4/1 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.



Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, κατόπιν ευγενικής παραχωρήσεως του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, της Αντιπεριφερειάρχου κ. Πελαγίας Πετράκη, του Βουλευτή Λασιθίου κ. Εμμαν. Θραψανιώτη, των τεσσάρων Δημάρχων του Ν. Λασιθίου, Αγίου Νικολάου κ. Α. Ζερβού, Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκη, Σητείας κ. Θ. Πατεράκη και Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ι. Στεφανάκη, του Ανωτάτου Διοικητή της Φρουράς του Νομού Λασιθίου και Διοικητή της 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Αντισμηνάρχου κ. Μάριου Σφενδουράκη, του Αστυνομικού Διευθυντή Λασιθίου κ. Εμμαν. Παπαδάκη, των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και Φορέων, πολιτών και υπαλλήλλων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.



Τόσο ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος όσο και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ευχήθηκαν εγκάρδια για το νέο έτος. Επίσης θερμές ευχές για το 2019 απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης που αναφέρθηκε στην πορεία έργων που αφορούν την Π.Ε. Λασιθίου και εξήρε το πνεύμα συνεργασίας και ενότητα μεταξύ όλων των Αρχών του τόπου.
Ακολούθησε η βράβευση Εθελοντικών Ομάδων της Περιφ. Ενότητας του Νομού Λασιθίου, κατά την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επέδωσε το σχετικό βραβείο στον εκπρόσωπο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας.  
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διανομή της Βασιλόπιτας και κέρασμα για όλους τους περισταμένους, καθώς και παραδοσικά κάλαντα από τη χορωδία του Ι. Ναού Αγ. Αντωνίου πόλεως Αγίου Νικολάου, με επικεφαλής τον κ. Γεώργιο Φουλεδάκη.

Post Top Ad

.............