Παρουσιάζεται το βιβλίο του Άγγελου Ποθουλάκη - ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στα Χανιά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Άγγελου Ποθουλάκη - ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στα Χανιά

Παρουσίαση-συζήτηση«Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ» του ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΟΘΟΥΛΑΚΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ»
Πλατεία Κολοκοτρώνη 29, Χανιά

…Το να γράφει κανείς μπορεί να πάρει κάποτε διαστάσεις τέτοιας ανάγκης όσο αναγκαία είναι και η αναπνοή… (από συνέντευξη του Άγγελου Ποθουλάκη στην Ιστοσελίδα των Εκδόσεων Ραδάμανθυς).



Συμμετέχουν :

Αθανασία Κοκκινάκη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια
Άγγελος Ποθουλάκης, συγγραφέας του βιβλίου
Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας-σύμβουλος ψυχικής υγείας, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς και του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας

Ένας άνθρωπος που ισορροπεί ανάμεσα στον κοινωνικό καθωσπρεπισμό και το περιθώριο. Κάποτε, κάπου, ίσως και τώρα… στέκει σαν κατερειπωμένο αρχοντικό ατενίζοντας το πέλαγος. Μοιάζει, λες, με το πορτρέτο της κοινωνίας! Άνθρωποι που πονούν, μα είναι ανάλγητοι, που ποθούν, μα δεν τολμούν, που το επιθυμούν, αλλά δεν μπορούν να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους, μα ούτε και τον ίδιο τους τον εαυτό. (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Με το έργο Η Παραίτηση, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, ο Άγγελος Ποθουλάκης καταθέτει τα διαπιστευτήριά του στο χώρο της λογοτεχνίας. Με λόγο εξαιρετικά δουλεμένο και με μια ιστορία που θυμίζει έντονα φιλμ νουάρ, ο συγγραφέας συνταξιδεύει με τον αναγνώστη νοερά, περπατώντας στις όχθες ενός αφηγηματικού ποταμού.


Η τέχνη του Άγγελου υφαίνει σαν αργαλειός αδιόρατες συνομιλίες με τον «Μύθο του Σίσυφου» του Αλμπέρ Καμύ, με την «Έρημη χώρα» του Τ.Σ. Έλιοτ, με την «Γκραντίβα» του Σ. Φρόυντ, με την «Τελευταία ερώτηση» του Ι. Ασίμοφ, με την ποίηση του Καβάφη, του Καρυωτάκη. Ο τόπος και ο χρόνος, στο έργο του Άγγελου Ποθουλάκη μοιάζει σταματημένος, μα ποτέ δεν σταματά! Η γραμμή του ορίζοντα, πάντα μακριά, σηματοδοτεί την απόσταση του σύγχρονου ανθρώπου από τον ίδιο του τον εαυτό, και η θάλασσα το αέναο κάλεσμα…».

Χρήστος Τσαντής

Χορηγός επικοινωνίας: Δίκτυο FM 91,

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Άγγελου Ποθουλάκη  - ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στα Χανιά

Post Top Ad

.............