Συνάντηση Ενημέρωσης και επιμόρφωσης σε θέματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με LEGO WEDO σε Scratch το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση Ενημέρωσης και επιμόρφωσης σε θέματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με LEGO WEDO σε Scratch το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο

ΘΕΜΑ : Πρόσκληση για την συμμετοχή σε ενημερωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων ΠΕ και ΔΕ της περιφερειακής ενότητας αλλά και για τα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων από τους πρεσβευτές εκπαιδευτικής ρομποτικής της WRO-Hellas. 



Σας καλούμε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στις 16:00-19:00 να συμμετάσχετε σε συνάντηση με θέμα «Ενημέρωση και επιμόρφωση σε θέματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με LEGO WEDO σε Scratch και αρχές προγραμματισμού σε EV3» που θα γίνει στο 5ο Γενικό λύκειο Ηρακλείου Λ. ΣΚΕΠΕΤΖΗ 31 Κηπούπολη στα εργαστήρια πληροφορικής που βρίσκονται στο υπόγειο του κτιρίου. 

Η συνάντηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής (ΠΕ86) Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κι έχει ως σκοπό την πληροφόρησή τους για τα οφέλη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και την κινητοποίησή τους για συμμετοχή σε μαθητικές εκδηλώσεις και Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στα πλαίσια του μαθήματος Τ.Π.Ε. Δημοτικού & Πληροφορικής Γυμνασίου αντίστοιχα. Επίσης απευθύνετε στα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων που θέλουν να εντάξουν την ρομποτική στα σχολεία τους ως πρόσθετη εκπαίδευση σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους. 

Η συνάντηση θα γίνει στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 5ου Γενικού λυκείου Ηρακλείου. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει μια πίστα στην οποία οι ομάδες δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους (Line following). 

Πρόγραμμα της συνάντησης: 

 16:00-17:15 Scratch Lego WEDO
 17:20-17:40 Θέματα διαγωνισμού WRO-Hellas
 17:45-19:00 Αρχές προγραμματισμού EV3 


Mε την ολοκλήρωση της παρούσας συνάντησης αναμένεται οι συμμετέχοντες: 

1. Να αντιληφθούν την έννοια και την εκπαιδευτική αξία της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αναφορικά με την θέση της στο σχολείο ως διδακτικό αντικείμενο. 

2. Να διευρύνουν τις γνώσεις τους , γνωρίζοντας μεθόδους διαθεματικής αξιοποίησής της σε συνδυασμό με τα διδακτικά αντικείμενα που διδάσκουν. 

3. Να ενημερωθούν για τους μαθητικούς διαγωνισμούς ρομποτικής της WRO Hellas και τον εξοπλισμό που απαιτείται. 

4. Να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας στο πλαίσιο της κοινής εμπλοκής με το νέο για αυτούς διδακτικό πεδίο. 

Οργάνωση Παπαδάκης Σταμάτης Διευθυντής 5ου Γενικού Λυκείου Για οποιαδήποτε επικοινωνία Mail:th.markakis@wrohellas.gr


Συνάντηση Ενημέρωσης και επιμόρφωσης σε θέματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με LEGO WEDO σε Scratch το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο

Post Top Ad

.............