Ξενοδοχειακές επενδύσεις που έχουν προχωρήσει ή είναι σε εξέλιξη στην Κρήτη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Ξενοδοχειακές επενδύσεις που έχουν προχωρήσει ή είναι σε εξέλιξη στην Κρήτη


Ξενοδοχειακές επενδύσεις, στις οποίες προχώρησαν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά και όσες είναι σε εξέλιξη.
Επενδύσεις στην Κρήτη O Όμιλος Καράτζη δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισμού από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Το 1985 εγκαινίασε το ιδιόκτητο all-inclusive πεντάστερο ξενοδοχείο Nana Beach, 1.400 κλινών.


 Το δεύτερο ιδιόκτητο ξενοδοχείο του ομίλου στη Χερσόνησο με την επωνυμία Nana Princess, το οποίο διαθέτει 112 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, άνοιξε τις πύλες του τον περασμένο Ιούνιο. Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί ότι ο όμιλος – συμπεριλαμβανομένης της ξενοδοχίας – το 2018 επένδυσε συνολικά 50 εκατ. ευρώ στην παραγωγή πολυμερών και συνθετικών ινών καθώς επίσης και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Στην Ελούντα έχει δοθεί το «πράσινο» φως για την κατασκευή νέας ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων, δυναμικότητας περίπου 800 κλινών που συμπεριλαμβάνει και ένα συνεδριακό κέντρο, δυναμικότητας 400 ατόμων. 

Η επένδυση θα γίνει από την εταιρεία Garden Plaza Α.Ε., η οποία ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Ράνη της Ranger Marine. To συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε έκταση 160 στρεμμάτων, περιλαμβάνοντας πέτρινες βίλες και μικρά μπλοκ που θα ακολουθούν το φυσικό ανάγλυφο. Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 70 εκατ. ευρώ. Τη διαχείριση του ξενοδοχείου προβλέπεται να αναλάβει ο όμιλος AVRA Hotels Collection, ο οποίος με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης έχει τη διαχείριση του Αstir Odysseus Resort and Spa καθώς και των ξενοδοχείων Mirabello Beach & Village, Hermes και Coral. 

Νέα πεντάστερα ξενοδοχεία σχεδιάζονται ή βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της κατασκευής τους στη Βορειοδυτική Κρήτη, ενισχύοντας το δυναμικό του νησιού που γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και ανανεώνει συνεχώς τις υποδομές του. 


Πρόσφατα εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων στη θέση «Μαδαρός» στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ομίλου Vantaris Hotels της οικογένειας Σταύρου Bανταράκη. Το νέο ξενοδοχείο θα είναι «κλασικού» τύπου 650 κλινών και θα εκτείνεται σε έκταση 126.147 τ.μ. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε πάνω των 40 εκατ. ευρώ. 

Ο όμιλος διαθέτει άλλες τρεις μονάδες στη Γεωργιόπουλη και συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία Vantaris Palace, Vantaris Beach και Vantaris Garden. Εκτός όμως από τα ελληνικά συμφέροντα, στη Δυτική Κρήτη αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα και ξένοι επενδυτές. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απόκτηση οικοπέδου εμβαδού 100 στρ. από την Dimera Group του Ομίλου Σαββίδη στη Γεωργιούπολη Χανίων, ένας Ρώσος επενδυτής απέκτησε παραθαλάσσιο οικόπεδο 60 στρ. στο Γεράνι με σκοπό την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου. 

Επίσης ο Όμιλος Μαθιουλάκη, που διαθέτει το ξενοδοχείο πέντε αστέρων «Minoa Palace Resort & Spa» στον Πλατανιά Χανίων, έχει προχωρήσει στην κατασκευή νέας πεντάστερης μονάδας, δυναμικότητας 690 κλινών, στην περιοχή του Σκουτελώνα Κολυμβαρίου. Η επένδυση υλοποιείται σε μια παραθαλάσσια έκταση 60 στρεμμάτων, ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ και έχει υπαχθεί στον επενδυτικό νόμο. 


Επίσης πέρυσι το καλοκαίρι ο Όμιλος Ledra Hotels and Villas προχώρησε στην κατασκευή ενός νέου παραθαλάσσιου ξενοδοχείου 5 αστέρων στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά. Το Domes Noruz περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 83 δωμάτια και σουίτες. Η συνολική επένδυση άγγιξε τα 15 εκατ., δημιουργώντας παράλληλα 80 νέες θέσεις εργασίας. 

Έντονο ενδιαφέρον από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, διεθνή σήματα/ brands, αλλά και εγχώριους και διεθνείς εξειδικευμένους διαχειριστές διαπιστώνει και η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Δανός στην Κρήτη, καταγράφοντας παράλληλα όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στην τελευταία ανάλυσή της για το νησί. 

Όσον αφορά την Κρήτη, σύμφωνα με τη Δανός, η προσοχή των επενδυτών εδράζεται κυρίως σε μεγάλες παραθαλάσσιες εκτάσεις, ενώ την τελευταία διετία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και για μπουτίκ ξενοδοχεία στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. Στον τουριστικό τομέα επενδύει τώρα η οικογένεια Βασιλάκη, που ελέγχει την αεροπορικήAegean, την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Autohellas και μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες αντιπροσώπευσης, εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων στην Ελλάδα.
 Μέσω της εταιρείας Evergolf Τουριστικές Επενδύσεις εξαγόρασε μεγάλο ποσοστό της ξενοδοχειακής Golf Residences, που ανήκει στην οικογένεια Σμπώκου και διαχειρίζεται πολλά τουριστικά συγκροτήματα στην Κρήτη. Πρόκειται για μια σύμπραξη μεταξύ δύο μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών της Κρήτης, που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μονάδων και σε μεγάλες επενδύσεις.


 H Golf Residences είναι ιδιοκτήτρια εταιρεία και operator των τουριστικών συγκροτημάτων Blue Palace Resort & Spa, Agapi Beach Resort, Cretan Malian Park, Village Heights και Koutouloufari Village Holiday Club στην Κρήτη. Εχει επίσης συμμετοχή 50% στο Sheraton Rhodes Resort της Ρόδου. Η συνολική δυναμικότητα των μονάδων της είναι 020 κλίνες, συμπεριλαμβανομένου του Sheraton Rhodes Resort. Στην εταιρεία Golf Residences παραμένουν οι μέτοχοι Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου, διατηρώντας ακέραιη τη συμμετοχή τους και το management των ξενοδοχειακών μονάδων. 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Evergolf Τουριστικές Επενδύσεις, εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βασιλάκη, δεν έχει οποιαδήποτε μετοχική σχέση με τις δύο εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες, στις οποίες βασικός μέτοχος είναι επίσης η οικογένεια Βασιλάκη (τις Αutohellas & Aegean Airlines).

Πηγή: money-tourism.gr

Post Top Ad

.............