Ας βάλουμε χρώμα στην ζωή μας αποβάλλοντας τα τοξικά χρώματα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Ας βάλουμε χρώμα στην ζωή μας αποβάλλοντας τα τοξικά χρώματα

Τελικά σε μία κοινωνία οικονομικά διαλυμένη το ζητούμενο είναι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη που θα φέρει την ποιοτικότερη καθημερινότητα στους πολίτες ή μήπως το σταμάτημα της κοινωνικής κατρακύλας των αξιών και των θεσμών.
Ενα Σαββατοκύριακο γεμάτο παρασκήνιο, συναντήσεις, απειλές, και αυστηρές παρατηρήσεις έζησαν συγκεκριμένοι κάτοικοι - φορείς στον δήμο Σητείας.


Η Ανάγκη να αναπτυχθεί ο πιο αδικημένος τόπος της Κρήτης, η προσπάθεια να δημιουργηθεί εξωστρέφεια και να έρθει με ενιαία φωνή η λεγόμενη ανάπτυξη φαίνεται ότι συναντάει εμπόδια.
Πρίν απο 2 χρόνια γράψαμε σε σχετικό άρθρο για πρώτη φορά ότι τα κάστρα πέφτουν έν τον έσω, και ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί είναι οι ίδιοι οι εαυτοί μας.
Συνεχίζοντας αναφέραμε ότι έαν θέλεις το διαφορετικό πρέπει να πράξεις διαφορετικά
Τελικά ένα Σαββατοκύριακο ήταν αρκετό για να αποδείξει και να θυμήσει τα λόγια του ποιητή Αργύρη Χιόνη ότι το  ύψος του ανθρώπου ξεκινά από τα πόδια
και φτάνει μέχρι το κεφάλι. Από εκεί και πάνω ξεκινάει το ανάστημά του.
Πρίν απο λίγες ημέρες επίσης κατηγορηθήκαμε και απειληθήκαμε με γραπτά καταγεγραμμένα μηνύματα απο στελέχη... της όμορφης πόλης... ότι το καθημερινό φαινόμενο των status σκέψεων στο Φέισμπουκ που πράξαμε και εμείς πρέπει να κατέβει γιατί είναι ανακριβές και αναξιόπιστο.
Προσβολές, απειλές και νυχτερινές τηλεφωνικές διαβουλεύσεις οδήγησαν σε μετέπειτα τηλεφωνική επικοινωνία που έσταζε μέλι με επαίνους και διάθεση μελλοντικής συνεργασίας. 
Ααααα !!! προϋπόθεση ότι πρέπει να κατέβει το status - σκέψεις γιατί δεν υφίστατο. 
Δεν υφίστατο βέβαια για εκείνη την ημέρα γιατί απλούστατα συνέβη την μεθεπόμενη ημέρα.
Συνέβη όταν σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου Γιώργου Ζερβάκη λίγο μετά το πέρας της λειτουργίας και του εορτασμού της πολιούχου της πόλης της Σητείας Αγίας Αικατερίνης που άλλαξε συλλήβδην τα δεδομένα.
Η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει έλαβε άδοξο τέλος και η δήλωση υποψηφιότητας μετετράπη σε δήλωση αποχώρησης με σαφής υπαινιγμούς για κοινοβουλευτική παρέμβαση  στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης που αφορά τον Δήμο Σητείας.
Συγκεκριμένα ο κύριος Γιώργος Ζερβάκης έκανε λόγο στην δήλωση του για  απόφαση μή αρεστή στον τοπικό βουλευτή κύριο Γιάννη Πλακιωτάκη με πιέσεις τοπικών στελεχών και συμπολιτών να μην συστρατευτούν στον αγώνα που έληξε πρίν κάν ξεκινήσει
Ο κύριος Ζερβάκης εξήγησε ότι η απόφαση του τοπικού βουλευτή πάρθηκε δεδομένο ότι έκρινε την κίνηση μου για κάθοδο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ώς επιπόλαια βιαστική και χωρίς ενημέρωση στο πρόσωπο του, καθώς επίσης ότι η έως τώρα αρεστή συνεργασία με τον υπάρχον δήμαρχο Σητείας κύριο Θοδωρή Πατεράκη πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.
Ο κύριος Ζερβάκης έκανε λόγο για τοξικό περιβάλλον και κλίμα και κατέληξε ότι για το καλό του τόπου και την αποφυγή εντάσεων παραιτείται της υποψηφιότητας του.
Πληροφορίες φέρουν να έχει ξεκινήσει μια πρώτη κινητοποίηση υπέρ του κυρίου Ζερβάκη την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου με συναντήσεις πολιτών και φορέων για την περαιτέρω στάση της συγκεκριμένης κίνησης.

Βέβαια ο Βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ κύριος Γιάννης Πλακιωτάκης, αφού ενημερώθηκε για την δήλωση του κυρίου Ζερβάκη έκανε με την σειρά του την ακόλουθη δήλωση:
"Ασχολούμαι με την κεντρική πολιτική σκηνή. Αν κάποιοι δε μπορούν να κατέβουν στις εκλογές, ή άν έχουν αδυναμία συγκρότησης ψηφοδελτίου, είναι κάτι που δεν με αφορά. Η τοπική κοινωνία θα αποφασίσει ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η συνοχή της τοπικής κοινωνίας και το μέλλον του τόπου.

Αποδεικνύεται με βάση την ροή των εξελίξεων ότι τα ρακοκάζανα βράζουν λιγότερο απο τα καζάνια του δημοτικού στίβου που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και ανάβουν.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ





Δεν ξέρω εσείς αλλά εμάς μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια που όταν δεν τα βγάζαμε πέρα με ένα συμμαθητή μας ή μέ έναν δυνατότερο απο εμάς βάζαμε τον μεγάλο μας αδερφό ή τον μπαμπά μας να τακτοποιήσει την υπόθεση.

Ήδη στην περιοχή της επαρχίας Σητείας η δυσαρέσκεια απο ψηφοφόρους της Ν.Δ είναι έντονη, δεδομένο ότι ο κύριος Ζερβάκης προέρχεται απο τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας σε αντίθεση με τον σημερινό δήμαρχο Σητείας κύριο Θοδωρή Πατεράκη όπου προέρχεται απο το Πασόκ.

Αλλά επειδή οι δημοτικές εκλογές είναι μακριά απο κόμματα και πολιτικές αποχρώσεις,  αυτά δεν έχουν σημασία, όσο το έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί και η θεάρεστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των κυρίων Πλακιωτάκη και Πατεράκη.

Είναι λογικό να υπάρχει, να έχει αναπτυχθεί και ίσως έτσι πρέπει κατά μία έννοια συνεργασία όλων των φορέων  - βουλευτών, δημάρχων και ενεργών πολιτών για το καλό του εκάστοτε τόπου.
Είναι λογικό σε μικρές ειδικά κοινωνίες να υπάρχουν οικογενειακοί δεσμοί που κρατούν ( πίσω ή σε αναμονή ) τις όποιες ενέργειες, είναι λογικό να έχουν αναπτυχθεί φιλικές σχέσεις. 

Άλλωστε έτσι έχει γαλουχηθεί και η εκάστοτε κοινωνία στην Ελλάδα εδώ και χρόνια να κρίνει με βάση τις αξίες, τις συγγένειες, τα χρώματα , τα αρώματα, ή μήπως ανάποδα συμβαίνει.



Post Top Ad

.............