Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο προεδρείο της CRPM-Επανεκλογή του Γιώργου Αλεξάκη στη θέση του Αντιπροέδρου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο προεδρείο της CRPM-Επανεκλογή του Γιώργου Αλεξάκη στη θέση του Αντιπροέδρου

Η 46η Γενική Συνέλευση της CRPM (του δραστήριου Ευρωπαϊκού Οργανισμού των 160 Παραθαλάσσιων, Παράκτιων και Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης) που πραγματοποιείται στη νήσο Μαδέιρα της Πορτογαλίας, ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου Προεδρείου.
Πρόεδρος της CRPM εκλέχθηκε ο Βάσκο Κορτέιρο Περιφερειάρχης των Νήσων Αζόρες της Πορτογαλίας και Αντιπρόεδρος επανεκλέχτηκε ο Αλεξάκης Γιώργος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση της αντιπροσωπείας των Ελληνικών Περιφερειών που συμμετέχουν στη CRPM, όπου ομόφωνα προτάθηκε η εθνική εκπροσώπηση στο Πολιτικό Γραφείο να ανατεθεί για άλλη μια φορά στην Περιφέρεια Κρήτης (λόγω επιτυχούς συνεργασίας τα προηγούμενα χρόνια).
Η Γενική Συνέλευση της CRPM άρχισε χθες με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών και στελεχών της Κομισιόν με σκοπό την ενημέρωση προς τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες και την ανταλλαγή απόψεων για τις πιο επίκαιρες ευρωπαϊκές πολιτικές.
Το μέλλον της Ευρώπης αποτέλεσε το πρώτο θέμα συζήτησης και ακολούθησαν οι συζητήσεις για την πολιτική συνοχής, για τη θαλάσσια πολιτική, για τις μεταφορές, για το μεταναστευτικό και την αλληλεγγύη στις χώρες προέλευσης των μεταναστών, για την κλιματική αλλαγή και για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ στην ερχόμενη προγραμματική περίοδο 2020-27.
Ο Οργανισμός των 160 Ευρωπαϊκών Περιφερειών δραστηριοποιείται με σκοπό τη δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη στην Ευρώπη εκπροσωπώντας 200 εκατ. πολίτες από 25 χώρες. Η CRPM λειτουργεί ως «Δεξαμενή Σκέψης» (Think Tank) και ως Ομάδα που επηρεάζει (lobby Group) υπέρ των Περιφερειών που εκπροσωπεί για την οικονομική, κοινωνική, εδαφική συνοχή και για τα θαλάσσια θέματα.

Post Top Ad

.............