Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Ευσταθίου στο Σελάκανο Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Ευσταθίου στο Σελάκανο Ιεράπετρας



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Ευσταθίου, ο φερώνυμος Ιερός Ναός στο πευκόδασος του Σελακάνου της Ενορίας Χριστού Ιεράπετρας.
Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής, κατά την οποία χοροστάτησε, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.




Στην ομιλία του ο Σεβ. αναφέρθηκε εκτενώς στον θαυμαστο και συγκινητικό βίο του Αγίου Ευσταθίου, υπογράμμισε την ακράδαντη πίστη και την μέχρι τέλους ιώβεια υπομονή του ίδιου, της συζύγου του αγίας Θεοπίστης και των δύο παιδιών τους, αγίων Αγαπίου και Θεοπίστου, και ευχήθηκε αυτήν την πατροπαράδοτη πίστη όλοι να διατηρήσουμε, εάν θέλουμε να δούμε το πρόσωπο του Θεού.


Τους ύμνους της ακολουθίας του Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής, που έλαβαν μέρος Κληρικοί της περιοχής, απέδωσε έντεχνα και ηδύμολπα πολυμελής χορός των Ιεροψαλτών με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη, και παρέστησαν προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή.
Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.

Post Top Ad

.............