Με άρωμα Σητείας και την συμμετοχή της Αριστέας Γαλανάκη η έκθεση «CRETAN WOMEN’S WEEK 2018» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Με άρωμα Σητείας και την συμμετοχή της Αριστέας Γαλανάκη η έκθεση «CRETAN WOMEN’S WEEK 2018»

Με άρωμα Σητείας και την συμμετοχή της Αριστέας Γαλανάκη η έκθεση «CRETAN WOMEN’S WEEK 2018» που διοργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης έως 5 Αυγούστου στη πλατεία  Ελευθερίας στο Ηράκλειο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και της ΟΕΒΕΝΗ.

Μια έκθεση που στόχο έχει την ανάδειξη-προώθηση της Κρητικής γυναικείας επιχειρηματικότητας, της οικοτεχνίας, της παράδοσης και των Κρητικών προϊόντων.




 Τον ( Αρωδαμό ) και τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγει, θα τον βρείτε στην Σητεία και στο τηλέφωνο 6976 170245.
Προϊόντα της Κρητικής Γής με βάση το χαρούπι και όχι μόνο.
Χαρουπόμελο, πατέ ελιάς, σάλτσα τομάτας, αρωματικά βότανα.
Η Αριστέα Γαλανάκη δίνει το παρόν παρουσιάζοντας τα προϊόντα του Αρωδαμού σε εκθέσεις τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, κάνοντας γνωστά τα οφέλη του χαρουπιού, αλλά και την Σητεία.
Το χαρούπι είναι ο καρπός ενός δέντρου, της χαρουπιάς, που ευδοκιμεί κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου και κατάφερε να θρέψει και να κρατήσει στη ζωή τους προγόνους μας σε περιόδους πολέμου. Μετά από την επεξεργασία του χαρουπιού παρασκευάζεται το χαρουπόμελο. Το οποίο κατατάσσεται στην κατηγορία των υπερ τροφών, αφού αποτελεί φυσική πηγή θρεπτικών συστατικών.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι, το χαρουπόμελο περιέχει σχεδόν τρεις φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα, αφού περιέχει 350mg ασβεστίου/ 100γρ σε σχέση με το γάλα το οποίο περιέχει περίπου 130mg ασβεστίου/ 100γρ. Γι αυτό το λόγο χρησιμοποιείται ως όπλο κατά της αρθρίτιδας και της οστεοπόρωσης.









«Η γυναικεία επιχειρηματικότητα έχει μεγάλη δράση στη Κρήτη στηριζόμενη βασικά στη παράδοση και στην οικοτεχνία. Περισσότερες από 500 γυναίκες δραστηριοποιούνται στην επιχειρηματικότητα στο νησί, μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός μέσω των γυναικείων συνεταιρισμών έχουν μεγάλη επιτυχία και παράγουν εξαιρετικά προϊόντα. 




Post Top Ad

.............