Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άσσαρης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άσσαρης


Την Πέμπτη 9 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον βυζαντινό τοιχογραφημένο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άσσαρης, που αποτελεί σήμερα Μετόχι της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.




Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του προσφάτως εκδημήσαντος Γερασίμου Τζανάκη, ο οποίος γεννήθηκε στο οροπέδιο της Άσσαρης και από παιδί είχε συνδεθεί με τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, και των μακαριστών Γεωργίου Δερμιτζομανωλάκη, πρώην Επιτρόπου της Ενορίας Βασιλικής, και της συζύγου του Μαρίας.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλό υπόλοιπο της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου και τόνισε ότι είναι χρεός μας ιερό να ιερουργούμε στην παλαιά αυτή Μονή, που με πολλούς κόπους και πόνους ανήγειραν οι ευσεβείς πρόγονοι μας και ασκήθηκαν πολλοί Μοναχοί.


Στη Θεία Λειτουργία, που έλαβε μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης από την Ιερά Μονή Φανερωμένης, παρέστησαν «Δεκαπενταριστές» και προσκυνητές της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης.


Post Top Ad

.............