Μ ένα λαούτο στη Μικρασία το ταξίδι που πραγματοποίησε ο Γιώργος Γκερεδάκης και η μουσική πύλη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Μ ένα λαούτο στη Μικρασία το ταξίδι που πραγματοποίησε ο Γιώργος Γκερεδάκης και η μουσική πύλη



Μ ένα λαούτο στη Μικρασία το βράδυ της Τετάρτης 8 Αυγούστου ταξίδεψαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις το οποίο τελικά αποδείχτηκε μικρό για το συγκεκριμένο ταξίδι δεδομένο ότι γέμισε απο κόσμο, πολλοί εκ των οποίων παρέμεινα όρθιοι.
Στο ταξίδι του νού οι σκέψεις τρέχουν και βρίσκουν άλλοτε αφορμές και άλλοτε αιτίες.

Στο μουσικό το ταξίδι που πραγματοποίησε ο Γιώργος Γκερεδάκης και η μουσική πύλη, οι σκέψεις γύρισαν στις ξεχασμένες πατρίδες, στις αξίες της ζωής, και στους ήχους που πάντα σε μεταμορφώνουν συντροφιά με τους στίχους.

Μια ξεχωριστή παράσταση που τα είχε όλα... μουσική, θέατρο και χορογραφία .
 Ένα ταξίδι, μια προσέγγιση, στον μουσικό πολιτισμό της αιματοβαμμένης γης της Μικρασίας, μέσα από την οπτική μουσική γωνία του Κρήτα καλλιτέχνη. 

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Μαρίνου Ιδομενέως.




Πλειάδα καλλιτεχνών έσμιξαν και πάντρεψαν ήχους και εικόνες, Ανθρώπους και μέρη αποδίδοντας καλλιτεχνικά αυτούς τους θησαυρούς της Μικρασίας.
Μια προσέγγιση σε  διαφορετικά σημεία και τις επιρροές του μουσικοχορευτικού πολιτισμού των δυο περιοχών, Κρήτης και Μικρασίας.

Ο πάντα επίκαιρος Αριστοφάνης  Μιχάλης Σφακιανάκης που τρύπωνε στην σκηνή και έμπλεκε και προβλημάτιζε με την σύγχρονη σάτιρα του το μουσικό σεργιάνι.


Ο λυράρης Στέλιος Βασιλάκης, ο Γιώργος Γλυκοκόκαλος, ο Μιχάλης Καζαμίας, ο Σήφης Στειακός και η ιδιαίτερη εμφάνιση του Αλέξανδρου Λύρα, μαζί με τις Αναστασία Βαφειάδου, Μπαρμπαρα Τσιμπικάκου και Αρχοντία Μπεζώνη πλυμμήρισαν το κηποθέατρο και τις ψυχές των θεατών με ήχους και εικόνες.
Ο Γιώργος Γκερεδάκης ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, είναι ένας εργάτης της Κρητικής μουσικής αλλά και ευρύτερα της μουσικής που αναβλύζει και μοσχοβολά τόπους, της μουσικής που δεν γνωρίζει σύνορα.
Ο Γιώργος Γκερεδάκης έσμιξε ανθρώπους και τους ταξίδεψε, έτσι απλά. Έκανε εικόνες με τους ήχους του, δημιούργησε ήχους στις εικόνες του καθενός μας.








Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του Δήμου Ηρακλείου και με την ευγενική Χορηγεία Γυμναστήρια DIVINE και Μέλι Νύβριτος Στ. Τσακαλάκης.Χορηγοί Επικοινωνίας Ράδιο Κρήτη ,Κρήτη Πόλεις και Χωριά και Ράδιο Κρητικός.


Ο Γιώργος Γκερεδάκης Κρητικό Λαούτο ,Σάζι , Ούτι ,Πολιτικό Λαούτο και Τραγούδι.
Η ορχήστρα Μουσική Πύλη : Άρης Κουτεντάκης :Κιθάρα,Αποστόλης Κισσαμιτάκης :Φλάουτο ,Λεονάρντο Σοπί : Βιολί, Πάνος Αργύρης : Μπάσο , Νίκος Μαρκογιαννάκης : Μαντολίνο , Δημήτρης Βασμαρής : Μπουζούκι και ο Νικος Μοσχονάς στα κρουστά





































































Post Top Ad

.............