Γαστρονομικός περίπατος «Πραισίων Γεύσεις» την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Γαστρονομικός περίπατος «Πραισίων Γεύσεις» την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

Το Μουσείο Ιστορίας - Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πραισού, θέλοντας να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες της Επαρχίας Σητείας, αλλά και να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη και την ανάπτυξη του πρωτογενούς αγροτικού τομέα, και ιδιαίτερα της ενδοχώρας της Σητείας, στα πλαίσια των πολιτιστικών δρώμενων του, μέσα από έρευνες και μελέτες, έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα καινοτόμων εκδηλώσεων με σημαντικές δράσεις, το οποίο θα συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια περισσότερο εμπλουτισμένο. 

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση που αναδεικνύει το εθιμοτυπικό της κρητικής φιλοξενίας και παράδοσης και την πολιτιστική κληρονομιά, με την ονομασία «Πραισίων Γεύσεις». Πρόκειται για ένα γαστρονομικό περίπατο στα σοκάκια του οικισμού Κανένε (σημερινός Άγιος Σπυρίδωνας), όπου συνδυάζεται η ανάδειξη τοπικών γεύσεων με τη λαογραφία της Σητειακής διατροφής, την ιστορία και τις θρησκευτικές και διατροφικές παραδόσεις. 


Α΄ Μέρος
Ξεναγήσεις στο Μουσείο Ιστορίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στον οικισμό. 

Β΄ Μέρος
Εργαστήρια μαγειρικής και γευσιγνωσίας. Οι επισκέπτες καλούνται να συμμετάσχουν σε δράσεις γευσιγνωσίας και στην παρασκευή και μαγείρεμα φαγητών - γλυκών. Οι δράσεις πλαισιώνονται από έκθεση λαογραφικών αντικείμενων της μουσειακής συλλογής που σχετίζονται με την παραγωγή της τροφής και σχετικού ενημερωτικού υλικού. Επίσης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή με ντόπιους παραγωγούς και να γνωρίσουν τα προϊόντα τους.

Γ΄ Μέρος 
Αναβίωση Παραδοσιακού Πανηγυριού Παναγίας Μυρτιδιώτισσα με παραδοσιακή μουσική από ντόπιους καλλιτέχνες, τοπικά παραδοσιακά εδέσματα. ( στο χώρο που θα διεξαχθεί το πανήγυρι θα υπάρχουν πάγκοι παραγωγών με τοπικά προϊόντα) Η προσωρινή οργανωτική επιτροπή μας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση μας. Θα είναι τιμή μας να συμμετέχετε με την παρουσία σας, αλλά και με τα προϊόντας σας. 
Για να γίνει καλύτερος προγραμματισμός, ως προς τα έντυπα, την διαφήμιση της εκδήλωσης, για να καθοριστούν οι θέσεις και ο εξοπλισμός που θα σας δοθεί παρακαλούμε να μας δηλώσετε έγκαιρα την συμμετοχή σας. 


Εάν κάποιος Σύλλογος ή παραγωγός θα ήθελε να προτείνει κάποια δικιά του δράση γευσιγνωσίας να μας ενημερώσει ώστε να φροντίσουμε να του παρέχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό. 

Παρακαλούμε μέχρι την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Σεπτεμβρίου 2018 να μας έχετε ενημερώσει, στα τηλέφωνα 6936199968 και 6941670739 καθώς και στα email info@praisos.com 

Μετά την Ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής, θα συσταθούν δυο επιτροπές, η επιστημονική και η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης, οι οποίες θα πλαισιωθούν από εκπροσώπους παραγωγών και συλλόγων. 

Εκ της προσωρινής Οργανωτικής Επιτροπής

Γαστρονομικός περίπατος «Πραισίων Γεύσεις» την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

Post Top Ad

.............