Αρώματα καφέ Δανδάλη στην πόλη του Ηρακλείου απο το 1977 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Αρώματα καφέ Δανδάλη στην πόλη του Ηρακλείου απο το 1977


Το κουβάρι της ιστορίας του καφέ Δανδάλη, ξεκινάει το 1952. Εκείνη την χρονιά ο Αλέκος Δανδάλης δημιούργησε στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου, το πρώτο καφεκοπτείο. Λίγα χρόνια μετά το 1977 το μαγαζί επεκτάθηκε, προσθέτοντας ένα ολοκληρωμένο εργαστήριο ανάλυσης και επεξεργασίας του καφέ. Η μυρωδιά του φρεσκοκκομένου καφέ γρήγορα άρχισε να αποκτά κοινό και να γεννά νέες ανάγκες, όπως η διανομή του συσκευασμένου καφέ. 
Σε αυτό το δημιουργικό στάδιο ανάπτυξης ανέλαβε η επόμενη γενιά, η οποία έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση. Η αυξημένη ζήτηση, σύντομα οδήγησε στην κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1993, συνολικής κάλυψης 1500τμ. 



Το 1977 προβλέποντας τις εξελίξεις εγκατέστησε εργαστήριο επεξεργασίας καφέ σε κτήριο επί της Αντ.Καστρινάκη όπου λειτούργησε το πρώτο του μηχάνημα συσκευασίας καφέ αρχίζοντας ταυτόχρονα τη διανομή συσκευασμένου καφέ στα super και mini market της περιοχής. Το 1986 με τη δραστηριοποίηση και των παιδιών του μετατρέπει την εταιρεία σε Ο.Ε. Το 1990 με τη ζήτηση του συσκευασμένου καφέ να αυξάνεται, ξεκινούν τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου, συνολικής κάλυψης 1.500 τ.μ. επί οικοπέδου 3.000 τ.μ.
Το 1993 με το τέλος της κατασκευής ξεκινάει ο εξοπλισμός του με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα της παγκόσμιας αγοράς, καλύπτοντας όλους τους τομείς δραστηριότητας, εισαγωγή-επεξεργασία-συσκευασία-διανομή διαφόρων τύπων καφέ Ελληνικού-Γαλλικού-Εσπρέσο.
Το 1995 η εταιρεία μετατράπηκε σε Ανώνυμη και από τότε λειτουργεί με την επωνυμία ΑΛΕΚΟΣ Τ. ΔΑΝΔΑΛΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ και με διακριτικό τίτλο «καφές ΔΑΝΔΑΛΗ». Η εταιρεία διοικείται από τον Αλέκο Δανδάλη, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο, τον Τριαντάφυλλο Δανδάλη αντιπρόεδρο και τον Ιωάννη Δανδάλη μέλος και εμπορικό διευθυντή. Η άριστη ποιότητα των προϊόντων της, τα οποία διαθέτει στην Ελληνική αγορά κατατάσσει την εταιρεία μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών στην επεξεργασία επωνύμου καφέ στην Ελλάδα.
Το 2001 η εταιρεία αποφασίζει την είσοδό της στο χώρο του catering, ξεκινώντας συνεργασία με την Ολλανδική εταιρεία DOUWE EGBERTS και προμηθεύοντας καφέ και άλλα ροφήματα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης. Σήμερα κατέχει ηγετική θέση και σε αυτό το κομμάτι της αγοράς.
Η εταιρεία απασχολεί 35 άτομα στον τομέα της παραγωγής και διάθεσης και 8 άτομα στον τομέα της διοίκησης. Η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου με τη νέα επένδυση είναι 8.500 κιλά ημερησίως. Σε τοπικό επίπεδο η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 2.500 σημεία πώλησης μέσω του δικού της δικτύου διανομής και το χονδρεμπόριο.
Ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, η εταιρεία Δανδάλη μετά από 60 χρόνια ζωής κατέχοντας ηγετική θέση στην αγορά του Ελληνικού καφέ στην Κρήτη, συνεχίζει δυναμικά αξιοποιώντας την εμπειρία του παρελθόντος, την τεχνογνωσία και το εκπαιδευμένο προσωπικό της, χαράζοντας νέους δρόμους και στόχους.



Σήμερα ο Καφές Δανδάλη είναι συνώνυμος με την ποιότητα, κατέχει ηγετική στην αγορά του ελληνικού καφέ, τόσο στην Κρήτη όσο και σε όλη την Ελλάδα και επιπλέον έχει επεκταθεί στο χώρο του catering, μετά την συνεργασία με την γνωστή ολλανδική εταιρεία Douwe Egberts.




Ειδικά ο καφές που παράγεται από την οικογένεια Δανδάλη στην Κρήτη είναι αποτέλεσμα εμπειρίας, που περνάει από γενιά σε γενιά, παράδοσης και τεχνογνωσίας. Επιπλέον, κάθε εκλεκτό χαρμάνι διατηρείται φρέσκο εξ αιτίας της πολύ καλής αεροστεγούς συσκευασίας. 
Όλα τα προϊόντα της εταιρείας είναι τα εξής: Ελληνικός καφές, καφές σπυρί, καφές φίλτρου Γαλλικός, καφές Εσπρέσο, coffee magic, coffee magic Maxi, Ζάχαρη stick, καφές παραγωγής  Douwe Egberts, χυμοί Zengo, τσάι AKBAR, ροφήματα, αφεψήματα, ζάχαρη και γλυκαντικά προϊόντα


Post Top Ad

.............