Εορτάζει ο ιερός ναός της Αγίας Μαρίνας στο χωριό Βορίτσι του δήμου Χερσονήσου ( θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι ) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Εορτάζει ο ιερός ναός της Αγίας Μαρίνας στο χωριό Βορίτσι του δήμου Χερσονήσου ( θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι )




Εορτάζει το χωριό Βορίτσι του δήμου Χερσονήσου και ο ιερός ναός της Αγίας Μαρίνας .
Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου ο πανηγυρικός εσπερινός θα αρχίσει στις 7¨30 μμ και την Τρίτη 17 Ιουλίου η Θεία Λειτουργία στις 7 πμ. Παρακαλούνται οι πιστοί να τιμήσουν τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας με την παρουσία και την προσευχή τους.


Μετά το πέρας του εσπερινού, όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να απολαύσουν στην όμορφη πλατεία του χωριού, Παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα του Νίκου Μυλωνάκη και εδέσματα ετοιμασμένα με πολύ μεράκι και αγάπη από τον πολιτιστικό σύλλογο.



Εορτάζει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βοριτσίου «Η Αγία Μαρίνα» ιδρύθηκε το έτος 1983 με 20 ιδρυτικά μέλη. Σήμερα αριθμεί 144 μέλη, έχει έδρα τον οικισμό Βορίτσι ή Βορρού του Δήμου Χερσονήσου (πρώην Γουβών) με 32 μόνιμους κατοίκους. Ο οικισμός Βορίτσι ή Βορρού χρονολογείται από το έτος 1583. Τότε είχε 42 κατοίκους και στην Τουρκική απογραφή το 1671 αναφέρει ο καστροφύλακας 18 χαράτσα. Έχει υψόμετρο 230 μέτρα και απέχει από το Ηράκλειο 25 χιλιόμετρα.


Σκοπός του Πολιτιστικού Συλλόγου είναι να διατηρήσει την παράδοση, τα ήθη και έθιμα και τους δεσμούς με τους κατοίκους του χωριού, να συμβάλλει ηθικά και πνευματικά στην ανάπτυξη του βιοτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του, στην ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και συναδέλφωσης μεταξύ των, στη δημιουργία μορφωτικής βιβλιοθήκης, μορφωτικές εκδρομές με πρωτοβουλίες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη δημιουργία πράσινου, την κατασκευή εξωραϊστικών έργων, την καθαριότητα του χωριού και τέλος, την διάσωση και διάδοση των τοπικών ηθών και εθίμων.




Post Top Ad

.............