Οι πέντε πολιτιστικές διαδρομές στην παλιά πόλη του Ηρακλείου πόλος έλξης για ντόπιους και επισκέπτες - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Οι πέντε πολιτιστικές διαδρομές στην παλιά πόλη του Ηρακλείου πόλος έλξης για ντόπιους και επισκέπτες


Μέσα από πέντε διαφορετικές πολιτιστικές διαδρομές που ετοιμάζεται να δημοπρατήσει μέσα στον Αύγουστο ο δήμος του Ηρακλείου της Κρήτης θα μπορεί να «ταξιδέψει» τους δημότες και τους επισκέπτες του στον ιστορικό ιστό του, ώστε να γνωρίσουν τη ζωντανή ιστορία του, όπως αυτή σώζεται μέσα από το μνημειακό και το αξιόλογο αρχιτεκτονικά απόθεμα των κτηρίων του. 


Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, το κόστος της οποίας προσεγγίζει τις 370.000 ευρώ, που δρομολογείται μετά από τη σχετική έγκριση της μελέτης από το τοπικό αρχαιολογικό συμβούλιο. Όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης, ο σχεδιασμός του Δικτύου Πολιτιστικών Διαδρομών της παλιάς πόλης Ηρακλείου επί της ουσίας συνιστά το σχεδιασμό και τη δημιουργία ενός νέου τουριστικού προϊόντος, προσανατολισμένου και έτοιμου να ανταποκριθεί και να εξυπηρετήσει τους στόχους διαφοροποίησης του τοπικού τουριστικού προϊόντος, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που υπήρχε.



Η πρώτη διαδρομή θα καλύπτει την παραλιακή ζώνη και συγκεκριμένα από το ενετικό λιμάνι έως τον προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα. Η δεύτερη διαδρομή θα καλύπτει όλη την πορεία των ενετικών τειχών. Η τρίτη διαδρομή θα είναι διαμορφωμένη, με τρόπο ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να γνωρίσει τις ενετικές πύλες. Συγκεκριμένα θα έχει ως αφετηρία την πύλη Δερματά, τη Χανιώπορτα, την πύλη Παντοκράτορα, την πλατεία Κορνάρου, την κεντρική αγορά, τη Δικαιοσύνης και θα καταλήγει στο λιμάνι. Η τέταρτη διαδρομή θα συνδέει το ενετικό λιμάνι με το Πολιτιστικό Κέντρο και τέλος η πέμπτη διαδρομή θα αναπτύσσεται από τον κόλπο του Δερματά, προς την πλατεία Ελευθερίας.  




 Πηγή: www.patris.gr Χάρτες: www.cretalive.gr




Post Top Ad

.............