Εντείνεται ο ανταγωνισμός στην Κρήτη: Οι Μινωικές Γραμμές κατάφεραν να εισέλθουν στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Εντείνεται ο ανταγωνισμός στην Κρήτη: Οι Μινωικές Γραμμές κατάφεραν να εισέλθουν στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά

Οι Μινωικές Γραμμές κατάφεραν να επιτύχουν έναν από τους σημαντικότερους επιχειρησιακούς στόχους τους, να εισέλθουν στη γραμμή Χανιά – Πειραιάς.
Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) γνωμοδότησε χθες, με ψήφους 16 υπέρ και 12 κατά, για την έκτακτη ετήσια δρομολόγηση του επιβατηγού οχηματαγωγού «Mykonos Palace».

Επιμέλεια: Μαρίνα Δημητρίου 
Το ΣΑΣ συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης, με μοναδικό θέμα την εξέταση του αιτήματος των Μινωικών Γραμμών.
Μετά τη θετική γνωμοδότηση του ΣΑΣ, απομένει η υπογραφή του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή για να ξεκινήσει δρομολόγια το πλοίο των Μινωϊκών.
Στη γραμμή, δρομολόγια – μέχρι σήμερα – εκτελεί αποκλειστικά η κοινοπραξία Attica – ANEK, με τα πλοία Blue Galaxy και “Ελευθέριος Βενιζέλος”.
Στη χθεσινή συνεδρίαση, οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας διαφώνησαν στην έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου των Μινωικών, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα καλύψει έκτακτες ανάγκες.
Από την άλλη πλευρά, στελέχη των Μινωϊκών Γραμμών υποστήριξαν ότι η δρομολόγηση ενός νέου πλοίου είναι προς όφελος των επιβατών, τόσο από άποψη παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και τιμών.
Η ανωτέρω εξέλιξη είναι σημαντική για τη Minoan, έπειτα από την διακοπή των δρομολογίων στην Ιταλία (διεξάγονται από τη μητρική εταιρεία) και την εξαγορά της HSW από την Attica.
Tο “Mykonos Palace”, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της εταιρείας, ύψωσε ήδη την ελληνική σημαία και έχει ελληνικό πλήρωμα.

Post Top Ad

.............