Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως Στυλιανού Πατεράκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως Στυλιανού Πατεράκη


Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουλίου 2018 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Aγίας Τριάδος Καβουσίου η Εξόδιος Ακόλουθια του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Στυλιανού Πατεράκη, πρώην Εφημερίου της Ενορίας Καβουσίου.


Το σεπτό σκήνωμα του κοιμηθέντος Ιερέως, που είχε μεταφερθεί από το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, όπου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, ασπάσθηκαν σύσσωμη η Ενορία Καβουσίου, αλλά και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, που παρέστησαν στην Εξόδιο Ακολουθία, κατά την οποία έκδηλη υπήρξε η συγκίνηση τόσο του Επισκόπου και των Κληρικών, όσο και των πιστών.


Στον επικήδειο λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην όλη βιοτή και την ιερατική διακονία του εκλιπόντος Κληρικού, την οποία χαρακτήριζε η ευλάβεια, η ιεροπρέπεια, το ήθος, ο ιερός ζήλος, η αφοσίωσή στην Εκκλησία και το υψηλό αίσθημα ευθύνης του, τονίζοντας τον υποδειγματικό τρόπο προσέγγισης και επικοινωνίας με τους όλους τους ενορίτες και τους συγχωριανούς του. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την αγάπη του και τα συλλυπητήριά του προς την εκλεκτή του Πρεσβυτέρα Δέποινα, τα τρία παιδιά του και ευχήθηκε για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Στυλιανού Πατεράκη μετά πάντων των Αγίων.


Σύντομο επικήδειο εκφώνησαν ακόμα ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  Καβουσίου κ. Ιωάννης Ρεμεδιάκης και ο δημοσιογράφος και πρώην πολιτευτής Νομού Λασιθίου κ. Ιωάννης Πευκιανάκης, που αναφέρθηκαν στη μεγάλη προσφορά και το πολύπλευρο εκκλησιαστικό έργο του επί 54 χρόνια ακούραστου Ιερέα του χωριού, ενώ το ψήφισμα του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας ανέγνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αιδεσιμώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Ρελάκης. 
Ακολούθησε η ταφή του μακαριστού Ιερέως στο Κοιμητήριο του χωριού από τον Σεβ. κ. Κύριλλο.

Post Top Ad

.............