Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Ίστρο Καλού χωριού του δήμου Αγίου Νικολάου απο 20 έως 22 Ιουλίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Ίστρο Καλού χωριού του δήμου Αγίου Νικολάου απο 20 έως 22 Ιουλίου

Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 o Λαογραφικός Σύλλογος “Η Ίστρια Ζωή” με το πλούσιο έργο του για 3 δεκαετίες (1989-2018) γιορτάζει τα 30 χρόνια του μεγάλης δράσης και προσφοράς στον τοπικό πολιτισμό. Θα είναι η τρίτη μέρα του τριημέρου (20, 21, 22 Ιουλίου) όπως από τον Απρίλιο αποφασίσαμε.


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πολλές Κρητικές μουσικές βραδιές όπου τιμήσαμε τους πιο ονομαστούς μουσικούς καλλιτέχνες της Κρήτης από τα Χανιά ως τη Σητεία σε συνεργασία για 3 χρόνια με το αδελφό σωματείο του χωριού μας τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Εκδώσαμε για 10 χρόνια 2 εφημερίδες, από τα έσοδα των οποίων δημιουργήσαμε το πολυέξοδο Λαογραφικό Μουσείο με τη βοήθεια και του Υπουργείου Πολιτισμού. Ιδρύσαμε ομάδα εθελοντών αιμοδοτών το 1992 με 1300 φιάλες αίμα ως τώρα. Λειτουργήσαμε κάθε καλοκαίρι από το 2000 με μικρά κενά 5 ετών το Λαογραφικό Μουσείο, για τα σχολεία και τους άλλους επισκέπτες. Συντηρούμε από το 1989 το Ηρώο της Ειρήνης στον Πύργο Καλού Χωριού, που κατασκευάσαμε σε δημόσιο χώρο. Δημιουργήσαμε βιβλιοθήκη με 500 σπάνια βιβλία και το 2018 μια άλλη δανειστική βιβλιοθήκη από 3000 βιβλία. Είναι λίγα μόνο, όσα από αγάπη πράξαμε και πράττουμε για το χωριό μας.
Στις 22 Ιουλίου στην πλατεία Ίστρου θα τιμήσομε 6 μεγάλους μουσικούς, που όλοι ως τώρα μας έχουν βοηθήσει. Είναι ο Γιάννης Βάρδας και ο Γιώργος Σταυρακάκης από τον Κρούστα, ο Αλέκος Πολυχρονάκης (ή ξενύχτης) από τους Βόρους Μεσσαράς, ο Δημήτρης Πιτοπουλάκης από την Καλαμαύκα-Πρίνα και οι Στάθης Μανδουράρης και Χαρίλαος Παπαδάκης από το Καλό Χωριό και τη Βασιλική Ιεράπετρας αντίστοιχα. Θα έχομε και Λαϊκή Μουσική στο περιθώριο της βραδιάς. Μας συνδράμουν ο ΠΑΟΔΑΝ και η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου.
Θα επανέλθουμε, αφού μιλήσουμε για 20 επαίνους σε φίλους του Συλλόγου μας και με προσφορά στην 30χρονη πορεία μας στον τοπικό Πολιτισμό.
Λαογραφικός Σύλλογος Καλού Χωριού
Ο Πρόεδρος
Μιχάλης Γεροντής

Post Top Ad

.............