Η Γ΄ Αρχαιλογική Συνάντηση Ιεράπετρας στο «Κέντρο Πολιτιστικής & Κοινωνικής Μέριμνας» της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης & Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Η Γ΄ Αρχαιλογική Συνάντηση Ιεράπετρας στο «Κέντρο Πολιτιστικής & Κοινωνικής Μέριμνας» της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης & Σητείας


Στην αίθουσα συνεδρίων του «Κέντρου Πολιτιστικής & Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Μαΐου οι εργασίες  της Γ΄ Επιστημονικής Αρχαιολογικής Συνάντησης Ιεράπετρας, όπου παρουσιάσθηκαν πλήθος θεμάτων αρχαιολογικού, πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, καθώς και τα αποτελέσματα της περσινής Β΄ Συνάντησης.



Κατά την εναρκτήρια συνεδρία αναγνώσθηκε μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, από τον Ιερολ. Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως π. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκη η παρισταμένη Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη και άλλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους τους συντελεστές της Συνάντησης, ευχήθηκε δε καλή επιτυχία και ευόδωση των στόχων και τα οραμάτων των διοργανωτών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:


«Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά υποδεχόμαστε σήμερα στο «Κέντρο Πολιτιστικής & Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας εσάς, τους εκλεκτούς εισηγητές και τους λοιπούς συμμετέχοντες στη 3η Επιστημονική Αρχαιολογική Συνάντηση της Ιεράπετρας, με θέμα: ‘‘Ιεράπετρα 35ος παράλληλος - Η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης. Καλές προοπτικές ανάδειξης του Πολιτιστικού Αποθέματος-Μελέτη περίπτωσης η πόλη της Ιεράπετρας’’. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός ανάδειξης του πολιτισμού, της έρευνας και της τοπικής μας ιστορίας, που ευτυχώς τείνει να γίνει θεσμός. Αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης Συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2017 στον ίδιο χώρο, και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία των τοπικών φορέων. Με τη στήριξη και τη συμπόρευση της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και του Δήμου Ιεράπετρας, ο Σύλλογος Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Ιστορίας και Πολιτισμού «Ιεράπυτνα» συμβάλλει στην από του κοινού επίτευξη της ορθής διαχείρισης και προβολής του μεγάλου πολιτιστικού αποθέματος της πόλης μας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τις παρουσιάσεις των ερευνητικών εργασιών των έγκριτων Αρχαιολόγων και των λοιπών επιστημόνων αυτής της τριήμερης επιστημονικής συνάντησης, που θα ασχοληθεί με τις πρακτικές ανάδειξης των μνημείων και γενικότερα του πολιτιστικού αποθέματος της Ιεράπετρας. Αποτελεί για όλους μας μια εξαιρετική ευκαιρία καλύτερης γνωριμίας της βαρύτιμης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της αρχαίας Ιεράπετρας, του Κύρβα, της Πύτνας και της Ιεραπύτνας». 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος παρακολούθησε τις εισηγήσεις της Β΄ Συνεδρίας, που πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου 26/5 στην αίθουσα συνεδρίων του «Κέντρου Πολιτιστικής & Κοινωνικής Μέριμνας», ενώ οι εργασίες της Γ΄ Αρχαιολογικής Συνάντησης ολοκληρώνονται την Κυριακή 27/5 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.

Post Top Ad

.............