Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαίου μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα «ο Ερωτόκριτος από τον Εθνικό κατάλογο στην άυλη κληρονομιά ανθρωπότητας» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαίου μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα «ο Ερωτόκριτος από τον Εθνικό κατάλογο στην άυλη κληρονομιά ανθρωπότητας»


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαίου μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα «ο Ερωτόκριτος από τον Εθνικό κατάλογο στην άυλη κληρονομιά ανθρωπότητας» 
Ο αντιδήμαρχος Σητείας κύριος Νίκος Λατζανάκης παρουσίασε την εκδήλωση.
Η εκδήλωση στο Πολύκεντρο, αναμεσα στ άλλα περιλάμβανε την καταγραφή της μελοποίησης από τον Ψαραντώνη στίχων του 4ου άσματος για πρώτη φορά.Θα ενισχύσει το φάκελο που θα υποβληθεί . Μαρία Χναράκη , Περιφέρεια Κρήτης , Νίκος Λυγερός,Δήμος Σητείας.
Χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Σητείας κος Πατεράκης ο οποίος τόνισε ότι "η εκδήλωση είναι στα πλαίσια της σύνταξης του σχετικού φακέλου γαι τον εθνικό κατάλογο αυλης πολιτιστικής  κληρονομιάς και στη συνεχεια στην κατάλογο της UNESCO. Είναι σημαντικό να γίνεται αναμεταδότες των όσων ακούσετε αποψε εδώ".

Στην εκδήλωση χόρεψε χορευτική ομάδα από το Λυκειο Ελληνίδων Σητείας με την μουσική συνοδεία των Μανώλη Μοσχάκη (βιολί) και Γιάννη Λιναρδάκη (λαούτο).
Μια απολαυστική εισήγηση του Νίκου Λυγερού όχι μόνο ενημερωτική αλλά και ενισχυτική της σκεψης και των συναισθημάτων.




Στον χώρο του πολύκεντρου Σητείας ο Νίκος Λυγερός γνωστός στο ευρύτερο κοινό για τον ιδιαίτερα υψηλό δείκτη νοημοσύνης του (IQ). Σύμφωνα με βιογραφικό, που δημοσιεύει ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτού, «είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)» και «ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο».



Μελωδικά έντυσε την βραδιά ο Ψαραντώνης, και οι τοπικοί μουσικοί Μανώλης Μοσχακης και Γιάννης Λιναρδακης ενώ στα ζάλα του Ερωτόκριτου αναβίωσαν το Λύκειο Ελληνίδων Σητείας.






Post Top Ad

.............