Στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα... έχουμε θέμα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα... έχουμε θέμα

Ο  Απρίλιος  είναι ένας εικαστικός μήνας. Οι μικροί αναγνώστες της Κουνδουρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίου Νικολάου θα έλθουν σε επαφή με τους πίνακες του Ρενέ Μαγκρίτ. Οι νέες δράσεις έχουν ως στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τον σουρεαλιστή ζωγράφο Ρενέ Μαγκρίτ. Με αφετηρία τα έργα του, που προκαλούν πολλές σκέψεις, τα παιδιά θα αναρωτηθούν πρώτα για το νόημα των έργων του και ύστερα για μια σειρά πιο φιλοσοφικών ερωτήσεων όπως η διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, η αντίληψη που έχουμε για συνηθισμένα αντικείμενα όταν τοποθετούνται σε ένα ασυνήθιστο περιβάλλον ή τοποθετούνται μέσα στον πίνακα σε ασυνήθιστο μέγεθος ή η αντικατάσταση ενός προβλέψιμου αντικειμένου με ένα απρόβλεπτο. 



Τα παιδιά θα πρέπει να εκφράσουν τις ιδέες τους και τις εμπειρίες τους για τα όνειρα (με την πραγματική σημασία του όρου και όχι με τη σημασία της επιθυμίας ή της προσδοκίας) και τους εφιάλτες τους και να σκεφτούν πώς πολλές φορές τα όνειρα, διαμορφώνουν την οπτική μας, το βλέμμα μας. Η ζωγραφική είναι εκείνη η τέχνη που μπορεί να ενσαρκώσει τα όνειρα πολύ περισσότερα απ’ ότι η συγγραφή.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήσετε με τη Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου και τις κυρίες Δραγασάκη Ειρήνη, Καναβάκη Εργίνα είτε με mail στο koundoureiosdimbib@gmail.com είτε τηλεφωνικά στo 2841026899.

Post Top Ad

.............