Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ιεράπετρας


Μέσα σε ιδιαίτερα Αναστάσιμη και πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέσθηκε το εσπέρας της 22ας Απριλίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επι τη εορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και θαυματουργού, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, πολιούχου και προστάτου της πόλεως, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, με τη συμμετοχή των Ιερέων της πόλεως.



Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στο σύντομο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην διαρκή πρεσβεία και προστασία του Αγίου Γεωργίου σε όλους τους ανθρώπους της οικουμένης, ιδιαιτέρως όμως στους Ιεραπετρίτες, αφού είναι ο άγρυπνος φρουρός, ο φύλακας και ακαταμάχητος προστάτης της πόλεως. Τόνισε την υπομονή του Αγίου και την καρτερία του στα φρικτά μαρτύρια, και σημείωσε ότι και εμείς έχομε ανάγκη από υπομονή και καρτερία στις περιστάσεις, τις ανάγκες, τις αρρώστιες και τους πειρασμούς της ζωής, μιμούμενοι τον Μέγα Στρατηγό Άγιο Γεώργιο.


Στον Εσπερινό παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων οι πρ. Δήμαρχοι Ιεράπετρας κ.κ. Νικ. Χριστοφακάκης και Σήφης Αναστασάκης, η Αντιδήμαρχος κ. Χρύσα Χαζημαρκάκη, ο υπεύθυνος Τροχαίας Ιεράπετρας κ. Νίκος Τζουμάκας, ο Κυβερνήτης του Λιμενικού Σκάφους Καταδίωξης κ. Γεώργιος Πατεράκης, ο πρ. Αστυνομ. Διευθυντής Ν. Λασιθίου Ταξιάρχος κ. Εμμ. Πετάσης, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος κ.α.

Post Top Ad

.............