Λαμπρή η πανήγυρη του Ι. Μητροπ. Ναού Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της Ιεράπετρας. Απονομή οφφικίου Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Λαμπρή η πανήγυρη του Ι. Μητροπ. Ναού Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της Ιεράπετρας. Απονομή οφφικίου Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο


Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με ξεχωριστή λαμπρότητα πανηγύρισε την Δευτέρα 23 Απριλίου ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως της Ιεράπετρας.


Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία έλαβαν μέρος οι Κληρικοί της πόλεως, και ακολούθησε η λιτάνευση της σεπτής εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Ιεράπετρας.


Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο συναξάρι, στα απάνθρωπα βασανιστήρια και στο θαυμαστό μαρτύριο του «μεγάθλου» αγίου Γεωργίου, καθώς και στην ιδιαίτερη παρρησία των αγίων μαρτύρων να πρεσβεύουν για όλους εμάς, καθώς έγιναν θυσία ευάρεστη στο Χριστό ως μιμητές του πάθους Του. Όπως τόνισε «Ο άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος και όλοι οι άγιοι μάς καλούν με το παράδειγμά τους να ζήσουμε τη χριστιανική ζωή όχι μόνο στη θεωρία αλλά κυρίως στην πράξη, ώστε η πίστη μας να γίνει ‘‘θεωρίας επίβασις’’, δηλ. εμπειρία ζωής. Η ζωντανή παρουσία των αγίων μαρτύρων στη ζωή μας γίνεται αφορμή για εμάς προκειμένου να οπλισθούμε με υπομονή και καρτερία, ώστε και εμείς να μη λυγίζουμε στις καθημερινές δυσκολίες της ζωής».


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος Μητροπολιτικού ναού π. Αθανάσιο Ταρλαντέζο, στον οποίο ευχήθηκε ο πολύαθλος και ένδοξος Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος να είναι βοηθός και συναντιλήπτορας στην ιερατική του διακονία.  Επίσης, ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα στους παριστάμενους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και στο πλήθος των ευσεβών χριστιανών και ιδιαίτερα σε όλους όσοι φέρουν το όνομα του αγίου.
Στη λιτάνευση της σεπτής εικόνας και των ιερών λειψάνων του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της Ιεράπετρας υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής και με τη συνοδεία τιμητικού αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας από τη 11η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (Μ.Σ.Ε.Π.) Ζήρου, έλαβαν μέρος ο Ιερός Κλήρος της πόλεως, οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας του Ν. Λασιθίου και πλήθος κόσμου που και φέτος τίμησε τον πολιούχο και προστάτη άγιο της πόλεως.


Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της ιεράς λιτάνευσης προσφέρθηκε κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα στην αίθουσα του πανηγυρίζοντος ναού.


Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, o Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Boυλευτής Λασιθίου κ. Ιω. Πλακιωτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελαγία Πετράκη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, ο Διοικητής της 11ης Μ.Σ.Ε.Π. Ζήρου Σμήναρχος κ. Εμμαν. Πάνου, ο Διοικητής της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου Σητείας Αντιπλοίαρχος κ. Εμμανουήλ  Καπετανάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νταραράς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αργ. Πανταζής, κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη  και ο κ. Εμμ. Βρυγιωνάκης, ο Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Εμμανουήλ Γεωργαλάκης, ο Διοικητής  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντιπύραρχος κ. Παν. Καράμπελας, οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ιεράπετρας, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Γεώργιος Προϊστάκης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο πρ. Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης, οι πρώην Βουλευτές κ. Κων. Δερμιτζάκης και κ. Ιω. Κουνενός, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Λασιθίου κ. Εμμ. Πετάσης, Διευθυντές σχολείων, δημοσίων υπηρεσιών και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και πλήθος πιστών που κατέκλεισαν τον πανηγυρίζοντα ναό.

Post Top Ad

.............