Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων της νέας πτερυγας στο αεροδρομιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» από τον Υπουργό Υποδομών κ Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων της νέας πτερυγας στο αεροδρομιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» από τον Υπουργό Υποδομών κ Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων της νέας πτερυγας στο αεροδρομιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» από τον Υπουργό Υποδομών κ Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.
Τόσο ο κ. Σπίρτζης, όσο και ο κ. Δραγασάκης, που επίσης βρέθηκε στο αεροδρομιο, τόνισαν τη σημασία του συγκεκριμένου έργου και τη σημασία της συνεργασίας του Δήμοσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Το έργο στο «Νίκος Καζαντζάκης», όπως είπαν, είναι ένα από τα επιτυχημένα δείγματα, που πρέπει να βλέπει κανείς σε κάθε σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ευχαριστώντας βεβαίως και την εταιρεία Duty Free για τη χορηγία τους στο συγκεκριμένο έργο.


'​Ο κ. Σπίρτζης μαλιστα στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της νέας, σύγχρονης πτέρυγας του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης", που θα συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, αλλά και στις καλές εντυπώσεις που θα αφήνουν οι νέες αίθουσες στους επισκέπτες της Κρήτης.

Παράλληλα αναφέρθηκαν και στο αεροδρομιο Καστελίου, λέγοντας πως μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το έργο, δεν μπορεί το «Νίκος Καζαντζάκης» να μένει στην τύχη του. «Σχεδιάζουμε το μέλλον, βλέποντας όμως και το παρόν της περιοχής», είπε ο κ. Δραγασάκης
Μάριος Διονέλλης

 

Αναγνώρισε την αδικία με τις απαλλοτριώσεις και λαμβάνει μέτρα

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» πολίτες και μέλη των τοπικών φορέων και Συλλόγων της περιοχής του Καστελίου, αλλά και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν και συναντήθηκαν με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.
Οι εκπρόσωποι των κατοίκων του Ευαγγελισμού και των Ρουσσοχωρίων, εξέφρασαν  τις αντιδράσεις τους για το έργο της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, ενώ αναφέρθηκαν ειδικά στο θέμα των απαλλοτριώσεων, εκμεταλλευόμενοι την παρουσία του Υπουργού, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του για τα εγκαίνια στο «Νίκος Καζαντζάκης».
Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, ο Υπουργός συζήτησε με τους εκπροσώπους των κατοίκων, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να τους δώσει να αντιληφθουν πως κανείς δεν πρόκειται να ζημιωθεί από το έργο αυτό, το οποίο θα έχει αντίθετα πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους, αλλά και την Κρήτη γενικότερα. Τόνισε μάλιστα πως έχουν δίκιο στο θέμα των απαλλοτριώσεων και των κοινωνικών επιπτώσεων.
Δεσμεύτηκε πως θα λάβει μέτρα για να αποκαταστήσει την αδικία και να βοηθήσει τους κατοίκους που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης, σε περίπτωση που ισχύσουν όσα έχουν αποφασιστεί ως σήμερα, για τις απαλλοτριώσεις των χωραφιών, στα οποία θα γίνει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.
Το θέμα πάντως μένει ανοικτό, με τους κατοίκους να δηλώνουν πως δεν διεκδικούν τίποτα παραπάνω από την ανάγκη για την επιβίωση. Όπως είπαν χαρακτηριστικά και στον Υπουργό ενώνουν τις φωνές τους για την ζωή και  την αξιοπρέπεια τους και περιμένουν να κάνει πράξη τη δέσμευση του.
Ανδρέας Κριτσωτάκης



Ο κ. Σπίρτζης απο την πλευρά του έκανε μια αναφορά για τη δημοπράτηση έργων σε σχεση με το ΒΟΑΚ. Είπε ότι στις αρχές Μάη θα δημοπρατηθουν και κάποιοι κομβοι του Βορειου Οδικού άξονα.
Στην τελετή εγκαινίων βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Δήμαρχοι του Νομού Ηρακλείου, φορείς και φυσικά Βουλευτές και εκπρόσωποι ολων των παρατάξεων.
Πλήρη αναφορά σε όλα τα ζητήματα που έχουν τεθεί και αφορούν έργα στην Κρήτη, έκανε ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της παρουσίας του για τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»
Ο κ Σπίρτζης, αναφέρθηκε τόσο στο συγκεκριμένο έργο του αεροδρομίου Ηρακλειου, όσο και σε άλλα έργα, όπως το αεροδρομιο Καστελίου, αλλά και οδικά έργα που αφορούν το ΒΟΑΚ.
Κάτι που έκανε άλλωστε και στη διάρκεια της ομιλίας του κατά την τελετή εγκαινίων, όταν και είπε πως η σύγχρονη πτέρυγα του αεροδρομίου θα συμβάλλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, αλλά και στις καλές εντυπώσεις που θα αφήνουν οι νέες αίθουσες στους επισκέπτες της Κρήτης.
Ο κ. Σπίρτζης - όπως και στην τελετή εγκαινίων, έτσι και στη συνέντευξη Τύπου-  επισήμανε και τις εξελίξεις σχετικά με τη δημοπράτηση έργων στο ΒΟΑΚ. Είπε ότι μέσα στο Μάη θα δημοπρατηθουν οι δυο νέοι κομβοι, ενας στην Αγια Πελαγία κι ένας στην περιοχή του Πολυτεχνείου Χανίων ενω είπε πως για το ΒΟΑΚ απαιτείται διαφορετική χάραξη.
Αυτό που είπε μάλιστα είναι ότι θα επισκεφτεί εκ νέου - και εκτός απροοπτου- την Κρήτη, με βασικό θέμα της παρουσίας του το ΒΟΑΚ και την κατάθεση της σχετικής μελέτης για το έργο.
Παράλληλα άφησε αιχμές για τα σχόλια που έχουν ακουστεί για το σχεδιασμό της κυβέρνησης, σε σχέση με τα έργα, αλλά και για την παρουσία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνον, ενώ είπε πως κάθε άποψη είναι σεβαστή, όπως και κάθε αντίδραση πολιτών που έχουν αντίθετη γνώμη (αναφερόμενος προφανώς και στις αντιδράσεις των πολιτών της περιοχής Καστελίου, τους οποίους συνάντησε νωρίτερα).

Post Top Ad

.............