Η Β´ Στάση των Χαιρετισμών στον Ι. Ναό Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Η Β´ Στάση των Χαιρετισμών στον Ι. Ναό Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας

Το εσπέρας της Παρασκευής 2 Μαρτίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε και κήρυξε επίκαιρα κατά τη Β´ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσης πόλεως Ιεράπετρας.



Στην ομιλία του προς το πολυάριθμο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσφιλή ακολουθία των Χαιρετισμών κατά την κατανυκτική περίοδο της Μεγ. Τεσσαρακοστής, σημειώνοντας ότι οι Στάσεις των Χαιρετισμών αποτελούν τα προεόρτια της μεγάλης Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Όπως τόνισε, ανάμεσα στα πολλά «χαίρε» που προσθέτει ο ιερός υμνωδός στον αρχαγγελικό χαιρετισμό της Θεοτόκου «χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία», ακούσαμε «χαίρε, ανόρθωσις των ανθρώπων», καθώς η Παρθένος Μαρία ανύψωσε το γένος των ανθρώπων στην προπτωτική κατάστασή του. Είναι ό,τι εκλεκτότερο είχε να παρουσιάσει το ανθρώπινο γένος, γι’ αυτό και επελέγη να υπηρετήσει το σχέδιο της θείας οικονομίας και κατέστη η γέφυρα αποκατάστασης των σχέσεων του ανθρώπου με τον Θεό. Ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Παναγίας, την ψυχική και σωματική καθαρότητα, την υπακοή στο θέλημα του Θεού και τη μεγάλη ταπείνωσή Της, και υπογράμμισε ότι η τετράγωνη ανθρώπινη λογική δεν μπορεί να ερμηνεύσει το υπέρλογον μυστήριο της ασπόρου συλλήψεως του Υιού και Λόγου του Θεού, που από άφατη αγάπη και άκρα συγκατάβαση έγινε άνθρωπος για τη σωτηρία του κόσμου.



Τέλος, ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος, που αποτελεί την απαντοχή και την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους μας, να προστατεύει και να σκεπάζει όλους με το ιερό μαφόριό Της.
Στην ακολουθία της Β΄ Στάσης των Χαιρετισμών, που έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι του ναού, συμμετείχε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Εμ. Φραγκούλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας Γηροκομείου Ιεράπετρας κ. Γ. Αγγελάκης κ.α.

Post Top Ad

.............