Η παράδοση και τα προιόντα της Σητείας ταξιδεύουν στα Χανιά στα τέλη Απριλίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Η παράδοση και τα προιόντα της Σητείας ταξιδεύουν στα Χανιά στα τέλη Απριλίου


Περί τα τέλη Απριλίου , πρόκειται να προβληθεί από την Νέα Τηλεόραση Κρήτης και την εκπομπή του Γιώργου Βιτώρου « Δοξάρια και Σκαρόφτερα», στα Χανιά, η εκπομπή με αφιέρωμα  στις Στειακές μελωδίες , παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Ανατολικής  Κρήτης αλλα και τοπικά προϊόντα της πόλης μας.


Με αρωγό και υποστηρικτή της προσπάθειας αυτής  τον κ. Θρασύβουλο Αγγελάκη από την Σητεία, το μουσικό σχήμα του Βαγγέλη Γκοσμάνη που αποτελείται από τους  εξαίρετους μουσικούς: Δρυμαλίτη Νικου και Νικάκη Δημήτρη αλλά και την ευγενική συμμετοχή του γνωστού λαουτιέρη Γιώργου Καραγιώργη, θα μας ταξιδέψουν μ’ένα μοναδικό τρόπο στα μονοπάτια της Κρητικής μας Παράδοσης.


Ο Βαγγέλης Γκοσμάνης γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2004 και μεγάλωσε στην Σητεία της Κρήτης όπου από πολύ μικρή ηλικία , έχοντας πάντα στο πλευρό του την οικογένειά του, ασχολήθηκε με την εκμάθηση της παραδοσιακής Κρητικής λύρας .Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με δάσκαλο τον Κων/νο Βουτυράκη από το Παλαίκαστρο Σητείας, και με το πάθος που τον διακατέχει για την Κρητική μουσική κατάφερε σε ηλικία 14 μόλις ετών να έχει συμμετάσχει τόσο σε τοπικά γλέντια της ευρύτερης περιοχής της Σητείας όσο και σε χοροεσπερίδες εκτός Κρήτης.



Με αφορμή το έτος Βιτσέντζου Κορνάρου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα παρουσιασθούν χοροί και τραγούδια της Ανατολικής Κρήτης (όπως π.χ ο Στειακός Πηδηχτός, Ξενομπασάρης , Αγκαλιαστός κ.α), από την Σχολή Παραδοσιακών Χορών της Ευαγγελίας Βεζυράκη ενώ παράλληλα θα γίνει αναφορά σε παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και εδέσματα.




Το Παρόν θα δώσει και το Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας ¨Δίκτυννα¨ με εκθέματα χειροποίητης παραδοσιακής Κρητικής ενδυμασίας , προβάλλοντας παράλληλα το 1ο Φεστιβάλ Παράδοσης , Πολιτισμού και Τεχνών : ¨Του Κύκλου Τα Γυρίσματα¨ , που θα πραγματοποιηθεί στις 30 & 31 Ιουλίου στην Σητεία.
Συντονιστείτε!

Post Top Ad

.............