Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 41η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 41η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO,

41η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO,
Η 41η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στο Γεωπάρκο Karawanken-Karavanke UNESCO Global Geopark ανάμεσα στην Αυστρία και τη Σλοβενία, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το συνέδριο ξεκίνησε τη Τετάρτη 21 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου με την επίσκεψη σε σπήλαια και παλιά μεταλλεία της περιοχής που έχουν αξιοποιηθεί, για περιήγηση, ποδηλασία και κανόε, σε μια άψογη οργάνωση. 


Στο συνέδριο συζητήθηκαν και ανταλλάχτηκαν απόψεις για όλα τα θέματα που απασχολούν το δίκτυο, συνεδρίες σε ομάδες εργασίας με διάφορες θεματικές ενότητες και παράλληλες εκδηλώσεις όπου όλοι μας απολαύσαμε και γνωρίσαμε τα μοναδικά προϊόντα των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων.
Όλα τα Γεωπάρκα της Ελλάδας, Λέσβου, Ψηλορείτη, Βίκου- Αωου, Χελμού Βουραϊκού και της Σητείας, με τα εξαιρετικά προϊόντα που έφεραν μαζί τους, εντυπωσίασαν και ξεχώρισαν για την ποιότητα και την ποικιλία που παρουσιάστηκε.









Θέλουμε επίσης, να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχές μας, στον φίλο και συντονιστή του Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων Μπάμπη Φασουλά για την ομόφωνη εκλογή του στη θέση του αναπληρωτή Συντονιστή του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων. Είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλει τα μέγιστα, με την εμπειρία και την αγάπη του για τα Γεωπάρκα στην ανάδειξη τους ως το μέσο για την προστασία και την ορθολογική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ) για την οικονομική υποστήριξη του Γεωπάρκου, όπως και τον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζάκρου για τα υπέροχα ξεροτήγανα που μας πρόσφεραν και ενθουσίασαν γευστικά τους συνέδρους.

Post Top Ad

.............