Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Ζάκρου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Ζάκρου


Με ξεχωριστή λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή των ενοριτών πανηγύρισε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός τηςΖάκρου Σητείας. Ανήμερα της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα. 

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και τόνισε τα υψηλά νοήματα της Θεομητορικής αλλά και Δεσποτικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, που αποτελεί μία από τις εορτές του «Δωδεκαόρτου», επισημαίνοντας ότι ο Ευαγγελιστή Λουκάς μας πληροφορεό ότι ο Κύριος, από την τεσσακοστή ημέρα που η Θεοτόκος Μαρία και ο Ιωσήφ τον πήγαν στον ναό, τηρώντας τα του ιουδαίκού νόμου, «προέκοπτε ηλικία, σοφία και χάριτι». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην υποδειγματική ταπείνωση της Θεοτόκου, η οποία, ενώ έφερε στα σπλάχνα της τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό και άκουσε τα λόγια του Θεοδόχου Συμεών «Νυν απολύεις τον δουλόν σου, Δέσποτα, κατά το ρημά σου εν ειρήνη, ότι είδον οι οφθαλμοί μου το σωτήριόν σου...», παρέμεινε ταπεινή και έζησε σε όλη τη ζωή με ησυχία και προσευχή. Επίσης, τόνισε ότι ο Δίκαιος Συμεών περίμενε να δει τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και ύστερα να κοιμηθεί ειρηνικά, και τέλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.


Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Εφημέριοι της περιοχής και παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Κωνσταντίνος Κεκερίδης.

Post Top Ad

.............