Η ταινία PERSONA σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Η ταινία PERSONA σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία PERSONA (1965, 85') σήμερα Δευτέρα 8/1/2018 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.


Η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Βόγκλερ, παντρεμένη και μητέρα ενός μικρού αγοριού, καταρρέει στη διά� �κεια μιας παράστασης της Ηλέκτρας. Μεταφέρεται για να αναρρώσει σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι όπου, βυθισμένη στη σιωπή και στην απομόνωση, δέχεται τις φροντίδες της Άλμα. Η νοσοκόμα της μιλά διαρκώς χωρίς ανταπόκριση, σταδιακά όμως η προσωπική της εξομολόγηση επηρεάζει την ψυχολογική κατάσταση των δύο γυναικών, προκαλώντας μία πρωτοφανή όσμωση των χαρακτήρων τους.  

Στο διαχρονικό αριστούργημά του, ο Μπέργκμαν ανιχνεύει με φιλοσοφική εγρήγορση, ψυχολογικό βάθος και ποιητική, σαγηνευτική κινηματογραφία τα όρια μεταξύ προσώπου και προσωπείου, ψυχοπάθειας και θεραπείας, πραγματικότητας και ψευδαίσθησης, ζωής και τέχνης. Η εκθαμβωτική ασπρόμαυρη φωτογραφία του Νίκβιστ συνδυάζεται αριστοτεχνικά με τη μουσική επένδυση εμπλέκοντας τον θεατή σε μια «βιωματικού» χαρακτήρα κινηματογραφική εμπειρία. 

Post Top Ad

.............