Με πλήθος κόσμου ο Αγιασμός των υδάτων στο Μόχλος του δήμου Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Με πλήθος κόσμου ο Αγιασμός των υδάτων στο Μόχλος του δήμου Σητείας


Λίγο μετά το μεσημέρι της ημέρας των Θεοφανείων ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους των Ενοριών των επιλεγομένων «βορεινών χωριών της Σητείας» Λάστρου Πρωτ. Ιωάννη Κατσογρεσάκη, Σφάκας Πρωτ. Εμμανουήλ Συντυχάκη, Τουρλωτής Πρωτ. Νικόλαο Φραγκίδη και Μυρσίνης Πρωτ. Γεώργιο Χριστοδουλάκη, τέλεσε τον Αγιασμό των υδάτων στο λιμανάκι του γραφικού Μόχλου Σητείας.


Νωρίτερα σχηματίσθηκε πομπή με επικεφαλής τον Σεβ.  Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, και με τη συμμετοχή των Εφημερίων και των ενοριτών των τεσσάρων βορειοδυτικών χωριών του Δήμου Σητείας και άλλων πιστών από τον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου του οικισμού και κατέληξε στην προβλήτα, όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων και έριψε τον Σταυρό στη θάλασσα. Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα και πρόσφερε ένα σταυρό στη μαθήτρια που έπεσε μέσα στη θάλασσα και έπιασε το σταυρό.



Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεοδ. Πατεράκης, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, oι Πρόεδροι και Μέλη των Τοπικών Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων Τουρλωτής, Σφάκας, Λάστρου και Μυρσίνης και πολύς κόσμος από την ευρύτερη περιοχή.


Post Top Ad

.............