Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρισε ο Ι. Ναός Τριών Ιεραρχών Πεύκων Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρισε ο Ι. Ναός Τριών Ιεραρχών Πεύκων Σητείας


Σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών Πεύκων, που αποτελεί τον βόρειο κλίτος του Ενοριακού Ναού Αγίων Κων/νου και Ελένης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο και την προσφορά των Τριών μεγάλων  Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, σημειώνοντας ότι με τη ζωή τους έκαναν πράξη το Ευαγγέλιο του Χριστού. Έδειξαν έμπρακτη αγάπη στους ενδεείς, απάλυναν τον κάθε λογής ανθρώπινο πόνο και υπερασπίσθηκαν τους αδυνάτους, ενώ δεν δίστασαν να έλθουν σε αντιπαράθεση με τους τότε κρατούντας την κοσμική εξουσία, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να επικρατήσει το δίκαιο. Όπως σημείωσε οι τρεις μεγάλοι Πατέρες αποτελούν τους προστάτες της Παιδείας και των ελληνικών γραμμάτων, γιατί έδιδαν πρωταρχική σημασία στην αναζήτηση της αληθινής παιδείας και στην καλλιέργεια του ανθρώπου. Ως φωτεινοί αστέρες, που έλαβαν το φως τους από τον Τριαδικό Θεό, φώτισαν με τις λαμπρές ακτίνες της θείας διδασκαλίας τους όλη την οικουμένη.  Στα πρόσωπα των Τριών μεγάλων Ιεραρχών αναγνωρίζουμε, πέρα από την ανθρώπινη γνώση, τις ανθρωπιστικές ιδέες, τη αληθινή πίστη, το γνήσιο ήθος, το υπαρξιακό νόημα και τις ψυχικές αρετές, που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία μας. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο λόγος, το έργο και η προσφορά των Τριών Ιεραρχών να αποτελεί παράδειγμα και πηγής έμπνευσης για όλους μας.

Πριν την Απόλυση ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πεύκων ευχηθείς στην Πρόεδρο κ. Ολυμπία Γκιουμέ, στο Δ.Σ. και όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου χρόνια πολλά με τη χάρη και την ευλογία των Τριών Ιεραρχών και ο Θεός να τους ενισχύει στο σπουδαίο έργο που επιτελούν στο χωριό ως Σύλλογος. 



Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Εφημέριος της Ενορίας Πεύκων Πανοσιώτατος Αρχιμ. Ευγένιος Σπηλιαρωτάκης και ο εκ Πεύκων καταγόμενος Εφημέριος της Ενορίας Κουτσουρά Αιδεσ. Οικονόμος Κων/νος Κεντριστάκης, ενώ παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πεύκων κ. Στέργιος Ρουσάκης, καθώς και πολλοί καταγόμενοι από τους Πεύκους, οι οποίοι διαμένουν στην Ανάληψη Μακρύ Γιαλού.

Post Top Ad

.............